Zoeken Contact Menu

Reinaerde Logeren

print

Reinaerde Logeren

Logeren voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of een lichamelijke beperking/niet-aangeboren hersenletsel of een ernstig meervoudige beperking.

Adres
Koningin Wilhelminalaan 3
Plaats
3527LA Utrecht
Telefoon
030 28 75 210
Reinaerde

Openingstijden:
Afhankelijk van de plek en de vraag: het hele jaar door, midweeks, alleen weekenden en/of vakanties.

Algemene beschrijving
Nieuwe ervaringen opdoen, genieten in vakantiesfeer, actief op pad gaan, de ouders even ontlasten en een opstapje naar begeleid of zelfstandig wonen: daar kan logeren bij Reinaerde aan bijdragen. Reinaerde heeft  op verschillende plekken logeermogelijkheden voor kinderen en jongeren. Ze kunnen hier afhankelijk van de plek doordeweeks of in het weekend terecht, voor een nachtje, voor enige dagen, voor een weekend of voor een vakantie.
Voor wie?
Bij Reinaerde logeren kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand of een beperking, met een ernstig meervoudige  beperking, met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.
Dienstverlening

Bij de logeerplekken werken deskundige begeleiders, al dan niet samen met vrijwilligers. Met de ouders worden afspraken gemaakt. Met name bij de Buitelaers-locaties staat het logeren in het teken van een thema in vakantiesfeer. Alles wordt zoveel mogelijk afgestemd op de thuissituatie.

Voor de jongeren die toe zijn aan (meer) zelfstandigheid wordt hieraan gewerkt. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Omgeving

Logeren is mogelijk in:

Bennekom (manege zonder grenzen), Utrecht (Hondsrug), Woudenberg en Zeist voor mensen met een ernstig meervoudige beperking of verstandelijke beperking.

IJsselstein, Soest, Houten (Zwaluw, Meander, Jacala), Woerden, Stichtse Vecht voor mensen met een licht of matig verstandelijke beperking

Nieuwegein (Wijkersloot), Bennekom (manege zonder grenzen), Abcoude (De Merenhof) voor mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

Op de website www.debuitelaers.nl en bij de hierboven genoemde (logeer)woningen staat meer informatie.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking van de gemeente (Wmo of Jw). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl