Reinaerde Clophaemer

Wonen met begeleiding voor (jong) volwassenen met een stoornis in het autisme spectrum

Adres
Victoria Regiadreef 70c
Plaats
3563GJ Utrecht
Telefoon
06 53 20 38 54
Reinaerde

Algemene beschrijving

‘De Clophaemer’ is een ouderinitiatief van stichting De Grasboom, in samenwerking met woningcorporatie SSH Utrecht die een verdieping in het pand heeft gereserveerd speciaal voor dit woonproject. De negen bewoners in het appartementencomplex zijn in de leeftijd van 23 tot ongeveer 42 jaar en hebben een stoornis in het autistisch spectrum en een gemiddelde tot (zeer) hoge intelligentie.

Reinaerde verzorgt de begeleiding van deze negen bewoners.

Elk appartement (studio) bestaat uit een woon/slaapkamer, keuken, toilet en badkamer. Naast deze appartementen is er een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en een ruimte voor de begeleiding.

Voor wie?

De begeleiding wordt ingekocht via het persoonsgebonden budget bij Reinaerde. De bewoners hebben allen een stoornis in het autistisch spectrum en hebben een gemiddeld tot hoogbegaafd intelligentieniveau.

De bewoners hebben een persoonlijk begeleider waarmee zij wekelijks een gesprek hebben met de persoonlijk begeleider. Elke bewoner krijgt een individueel ondersteuningsplan. Bij de Clophaemer gelden huisregels.

Vrijetijdsbesteding

Cliënten organiseren waar mogelijk hun eigen vrijetijdsbesteding. Waar nodig ondersteunt de begeleiding hen hierin.

Iedere maand wordt er een aantal gezamenlijke activiteiten georganiseerd (zoals spelletjesavonden, wandelingen, fietstochten). Elke avond kan er samen gekookt en gegeten worden in de gezamenlijke ontmoetingsruimte.

Omgeving

Het gebouw ‘De Clophaemer’ bevindt zich naast winkelcentrum ‘De Klop’ in Utrecht Overvecht waar de dagelijkse boodschappen gedaan kunnen worden. De woning is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Financiering

De zorg wordt ingekocht via het persoonsgebonden budget.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een PGB

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van de Clophaemer?
Neem dan contact op met info@degrasboom.nl

Website: degrasboom.org

Bezoekadres: Victoria Regiadreef 70
3563 GJ Utrecht
Telefoon: 06 53 20 38 54
E-mail: info@degrasboom.nl

leesmeer