Reinaerde Veldweg 8

Wonen in een beschutte omgeving voor jongvolwassenen met een ernstige meervoudige beperking

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030 22 99 429
Reinaerde

Algemene beschrijving

Veldweg 8 ligt op het terrein van Dennendal in Den Dolder. De woning is gelijkvloers, rolstoelvriendelijk, heeft een afgesloten tuin en grenst aan Veldweg 6. Er is een grote gezamenlijke woonkamer, keuken, en badkamer met toilet.  Er zijn 6 slaapkamers variërend in grote van 7,9 m2 tot 16,5 m2, waarvan1m2 in gebruik is als relaxkamer. De kamers hebben een tv/audio aansluiting. De warme maaltijden worden door een centrale keuken aangeleverd. De woning wordt door professionele medewerkers schoongemaakt en de was gaat naar de centrale wasserij.

Voor wie?

Op Veldweg 8 wonen 6 volwassen cliënten in de leeftijd van 18 tot 45 jaar met een ernstige meervoudige beperking. In deze woning ligt de nadruk op verpleging en verzorging om de kwaliteit van leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Dienstverlening

Binnen Dennendal is er 24-uurs zorg en er is een actieve nachtdienst op het terrein aanwezig. Via een akoestisch systeem hoort de nachtdienst of ze cliënten moeten helpen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat is afgestemd op de individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. De begeleiding heeft een specifieke deskundigheid op het gebied  van verzorging en ondersteuning van mensen met ernstig meervoudige beperking. De cliënten gaan overdag naar dagbesteding op het terrein van Dennendal.

Methodiek(en)
  • Ervaar het maar : Bij Ervaar het maar worden de motoriek, zintuigen en communicatie van mensen met een ernstige, meervoudige beperking gestimuleerd.
Vrijetijdsbesteding

Enkele cliënten gaan 1x per week huifbedrijden. Anderen naar de ouderensoos, het café of blijven thuis.

Omgeving

Dennendal ligt in een bosrijke en rustige omgeving waar cliënten vrij  kunnen wandelen en fietsen. Op het terrein zijn een sporthal,zwembad, manege voor gehandicapten en kinderboerderij aanwezig. Ook is er een (para) medische dienst op het terrein.
Op ongeveer 1 kilometer afstand ligt Den Dolder. Hier zijn de meest gangbare winkels aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 5, 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl

leesmeer