Reinaerde Bloemenhof 4

Wonen in een beschutte omgeving voor ouderen met een verstandelijke beperking, dementie en bijkomende lichamelijke problematiek

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030 22 99 684
Reinaerde

Algemene beschrijving

Bloemenhof 4 heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken en 2 badkamers. Er zijn 10 slaapkamers variërend in grote van 12,3 tot 14,6 m2. Alle kamers zijn gelijkvloers en rolstoelvriendelijk. Bloemenhof 4 heeft een afgesloten tuin en ligt aan een plein op het terrein van Dennendal. De warme maaltijden worden door een centrale keuken aangeleverd. De woning wordt door professionele medewerkers schoongemaakt en de was gaat de centrale wasserij.

Voor wie?

Op Bloemenhof 4 wonen10 à 11 volwassenen en ouderen met een ernstige en of meervoudige beperking waarbij de nadruk ligt op verzorging en verpleging. De cliënten hebben dagbesteding op het terrein van Dennendal.

Dienstverlening

Binnen Dennendal is er 24-uurs zorg en er is een actieve nachtdienst op het terrein aanwezig. Via een akoestisch systeem hoort de nachtdienst of ze cliënten moeten helpen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat is afgestemd op de individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. De begeleiding heeft een specifieke deskundigheid op het gebied  van verzorging en ondersteuning van ouder wordende cliënten met een ernstig meervoudige beperking. De cliënten gaan overdag naar dagbesteding op het terrein van Dennendal.

Methodiek(en)
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Omgeving

Dennendal ligt in een bosrijke en rustige omgeving waar cliënten vrij  kunnen wandelen en fietsen. Op het terrein zijn een sporthal, zwembad, manege voor gehandicapten en kinderboerderij aanwezig. Ook is er een (para) medische dienst op het terrein.
Op ongeveer 1 kilometer afstand ligt Den Dolder. Hier zijn de meest gangbare winkels aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 5, 7, 8
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl

leesmeer