Reinaerde Bomenhof 1

Wonen in een beschutte omgeving voor ouder wordende cliënten

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030 22 99 671
Reinaerde

Algemene beschrijving

Bomenhof 1 ligt met 5 andere woningen aan een plein op het terrein van de locatie Den Dolder. Het is een ruim opgezette gelijkvloerse woning die geschikt is voor rolstoelgebruikers. De woning beschikt over 10 slaapkamers die 8-11 m2 groot zijn. Alle slaapkamers beschikken over een tv & radio aansluiting. Verder is de woning voorzien van gezamenlijke badkamer en toiletten. De warme maaltijden worden elke dag bereid door het personeel en de was wordt door de centrale wasserij verzorgt. De woning wordt door professionele medewerkers schoongemaakt.

Voor wie?

Voor volwassen en oudere wordende cliënten die hechten aan een huiselijke sfeer. Sommige cliënten hebben ondersteuning nodig bij dagelijkse handelingen en bij een aantal cliënten is er sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag. De leeftijd ligt tussen de 30 en 65 jaar.

Dienstverlening

Binnen Dennendal is er 24 uurs zorg en er is een actieve nachtdienst op het terrein aanwezig. Via een akoestisch systeem hoort de nachtdienst of ze cliënten moeten helpen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat is afgestemd op de individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. De begeleiding heeft een specifieke deskundigheid op het gebied  van verzorging en ondersteuning van ouder wordende cliënten met bijkomende problemen. De cliënten gaan overdag naar dagbesteding op het terrein van de locatie Den Dolder  of naar werkcentrum Soest.

Methodiek(en)
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Vrijetijdsbesteding

De cliënten kunnen wandelen en fietsen op het terrein. Men kan 3x in de week nar het café, of op de groep samen wat drinken en een praatje houden.

Omgeving

Dennendal ligt in een bosrijke en rustige omgeving waar cliënten vrij  kunnen wandelen en fietsen. Op het terrein zijn een sporthal,zwembad,manege voor gehandicapten en kinderboerderij aanwezig. Ook is er een (para) medische dienst op het terrein.
Op ongeveer 1 kilometer afstand ligt Den Dolder. Hier zijn de meest gangbare winkels aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 5, 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl

leesmeer