Ambulante jeugdhulpverlening

Hulpverlening voor gezinnen die (tijdelijk) hulp nodig hebben bij de opvoeding van de kinderen

Adres
Koningin Wilhelminalaan 3
Plaats
3527LA Utrecht
Telefoon
030 28 75 210
Reinaerde

Algemene beschrijving

Ambulante jeugdhulpverlening helpt gezinnen die uit balans zijn, bijvoorbeeld door gedragsproblemen van een kind. De hulpverlening is erop gericht om de gezinsleden weer grip te laten krijgen op hun leven. Reinaerde heeft twee vormen van ambulante jeugdhulpverlening: Intensieve Ambulante Jeugdhulpverlening en Multi Dimensionele Familietherapie (MDFT).

Voor wie?

Intensieve Ambulante Jeugdhulpverlening is bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Multi Dimensionele Familietherapie (MDFT) is speciaal gericht op gezinnen met kinderen tussen de 12en 23 jaar.

Dienstverlening

Door veel en intensief contact met de gezinsleden wordt concrete hulp en ondersteuning geboden. Nieuw gedrag wordt geïntroduceerd en geoefend. De gezinsleden leren zelf oplossingen te vinden voor nieuwe problemen.

Intensieve Ambulante Jeugdhulpverlening:
Ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar krijgen bij intensieve ambulante jeugdhulpverlening door begeleiding inzicht in wat ze van hun kind kunnen verwachten, welke problemen hun kind heeft en wat het kind nodig heeft. De behandeling duurt maximaal een jaar.

Multi Dimensionele Familietherapie:
Deze familietherapie richt zich op jongeren tussen de 12 en 23 jaar en zijn of haar omgeving. De jongere zelf heeft een actieve rol in de verandering. Ouders en de jongere krijgen in een traject van 6 tot 9 maanden inzicht in wat ze van elkaar kunnen verwachten.

Omgeving

Ambulante jeugdhulpverlening vindt plaats in de omgeving van het gezin en het kind. Bij voorkeur vindt de hulpverlening thuis, in het gezin, plaats.

Financiering

Financiering via Jeugdzorg is mogelijk.


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl

leesmeer