Reinaerde Ateliers De Wijde Doelen

Grafiek- en keramiekatelier voor mensen met een beperking

Adres
Biltstraat 333
Plaats
3572AS Utrecht
Telefoon
030 238 26 88
Reinaerde

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving
Bij Ateliers de Wijde Doelen maken cliënten beeldende kunst. Zij maken gebruik van verschillende technieken. Er zijn twee afdelingen van elk ongeveer 12 cliënten: een Grafiek Atelier en een Keramiek Atelier. Sommige cliënten werken op beide afdelingen.
De twee ateliers werken vaak samen bijvoorbeeld met het bezoeken van andere kunst locaties, musea en bij het tot stand komen van diverse projecten en tentoonstellingen.
Er is altijd begeleiding aanwezig. Omdat meerdere cliënten ook elders werken, varieert de samenstelling van de groep per dag.
Werktijden 8.30 – 16.00 uur.

In het Keramiek Atelier maken kunstenaars seriematige producten en vrij beeldend werk. Het vrije werk is zeer divers en loopt uiteen van realistisch geboetseerde figuren tot expressionistische beelden. Het seriematig werk bestaat uit bijvoorbeeld schalen, vazen en tuinkeramiek.

In het Grafiek Atelier kunnen kunstenaars met verschillende technieken werken.
Lino snijden en drukken, drogenaald etsen, tekenen en schilderen behoren tot de mogelijkheden. Verder wordt er regelmatig een bezoek gebracht aan (kunst) locaties buiten het atelier om inspiratie op te doen.

De kunstenaars krijgen alle ruimte voor het ontwikkelen van hun eigen stijl en persoonlijke techniek.
Verder werkt er dagelijks één cliënt in de kantine die koffie en thee zet en de afwas doet.
Voor wie?

Voor ongeveer 35 volwassen met een verstandelijke beperking werk en dagbesteding. Elke dag is er plaats voor maximaal 25 cliënten. De cliënten hebben affiniteit met beeldende kunst en vinden het een uitdaging om zich op dit vlak te ontwikkelen. De cliënten in de kantine kunnen redelijk zelfstandig werken.

Dienstverlening

De begeleiders besteden aandacht aan fysieke gezondheid, emotioneel welzijn, zelfbeschikking, persoonlijke ontwikkeling, identiteit, waardering, sociale contacten en structuur. Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan.

Omgeving

Ateliers de Wijde Doelen ligt in het centrum van Utrecht, op loopafstand van diverse winkels. Het gebouw is gelijkvloers en beschikt over een buitenruimte. Iedere afdeling heeft zijn eigen ruimte en deelt een gezamenlijke kantine. Voor de koffie en thee wordt gezorgd. In het gebouw is geen aparte rustruimte aanwezig.

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig
  • Cliënten nemen hun eigen lunch mee
  • Goed Bereikbaar per OV, bushalte 150 meter.

Verwijzing en indicatie
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een maatwerkvoorziening (arbeidsmatige activering).
Zit je nog op school, dan is een stageplek mogelijk.


Aanmelden, bezoek en informatie:

Voor aanmelden, oriëntatie bezoek of meer informatie, kun je rechtstreeks contact opnemen met de locatie.

Voor overige informatie over de dienstverlening van Reinaerde kan contact opgenomen worden met Klantadvies van Reinaerde.

Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl

leesmeer