Reinaerde Arbeidscentrum VOS

Arbeidscentrum voor mensen met een beperking

Adres
Walplantsoen 14
Plaats
3961CA Wijk bij Duurstede
Telefoon
06 830 199 35
Reinaerde
Manager
Stefan Poelman

Openingstijden
Maandag:
9:00 uur
- 16:00 uur
Dinsdag:
9:00 uur
- 16:00 uur
Woensdag:
9:00 uur
- 16:00 uur
Donderdag:
9:00 uur
- 16:00 uur
Vrijdag:
9:00 uur
- 16:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

Arbeidscentrum Vos biedt de cliënt een zo gewoon mogelijke arbeidsplaats. De klanten zitten letterlijk om de hoek. Onder de opdrachtgevers die het werk aanleveren bevinden zich bedrijven in de omgeving. We zitten hier volop in de maatschappij. Werkzaamheden die cliënten verrichten bestaan uit montage- en assemblage, het verpakken van uiteenlopende producten en het verzorgen van mailings.
Werktijden 9.00 – 16.00 uur

Voor wie?

Voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het werk dat ze doen. De leeftijd van de cliënten kan variëren van 18 tot 70 jaar.

Specifieke eisen/voorwaarden:
Wij kijken naar de individuele wensen en capaciteiten van de cliënt en zoeken hier passend werk bij. De cliënten hebben affiniteit met arbeidsmatig werk.

Dienstverlening
De begeleiders bieden ondersteuning en dagelijkse zorg aan cliënten. Samen met de cliënt kijken zij welk werk bij hen past. Ook stimuleren ze cliënten om in het arbeidsritme te komen en te blijven. Degene die meer uitdaging wil en dit aankan, is er werk waarvoor meer kennis en ervaring nodig is. We hebben aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en individuele behoeften van de cliënt. Om bij andere bedrijven in de buurt te kunnen werken kunnen cliënten een training volgen. Cliënten die elders werken, blijven ondersteuning krijgen van Arbeidscentrum Vos.
Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Omgeving

Arbeidscentrum Vos is gevestigd midden in het centrum van Wijk bij Duurstede, in een voormalig sfeervol schoolgebouw met een open uitstraling. Er zijn verschillende werkruimtes waar één of twee mensen werken en twee grotere ruimtes waar meerdere cliënten werkzaam zijn. Er is een magazijn en een kantine met keuken waar cliënten kunnen lunchen en koffie drinken

  • Beperkt rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig
  • Cliënten nemen zelf hun lunch mee
  • Bereikbaar per OV
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking van de gemeente. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl

leesmeer