Reinaerde Dagcentrum ‘t Zand

Dagcentrum voor mensen met een beperking

Adres
Smirnoffstraat 2
Plaats
3555CZ Utrecht
Telefoon
030 24 27 555
Reinaerde

Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

Dagcentrum ‘t Zand stemt werk en activiteiten af op de individuele vraag van de cliënt. De activiteiten zijn gericht op sfeer, ervaren en beleven, ontmoeting en structuur. Maar ook op zelfstandigheid en samenwerking. ’t Zand heeft een aantal werkgroepen binnen ’t Zand.

Buurtparticipatie en nuttige activiteiten doen in de buurt zijn vaste onderdelen van het programma van ’t Zand.

Activiteiten van 8.45 – 16.00 uur.

De Dienstverleningsgroep
Cliënten verzorgen koffie, thee en huishoudelijke taken voor alle gebruikers van het gebouw en trainen hun vaardigheden hiervoor. Zij verzorgen de was en doen boodschappen. Regelmatig zijn er bak- en kookactiviteiten. Cliënten werken volgens de geldende hygiëneregels, of kunnen dit leren.

De groep Creo
Er is veel aandacht voor de cliënt en de omgeving is rustig. In een veilige en gezellige sfeer nemen de cliënten deel aan verschillende creatieve activiteiten zoals schilderen, tekenen, werken met fotomateriaal, kaarten maken en werken met papier- maché. Spelenderwijs ontdekken en ontwikkelen zij hun creatieve talent. Verder kunnen cliënten muziek maken en luisteren, puzzelen, lezen of dansen.

De groep Ontdek
De begeleiding is gericht op persoonlijke ontwikkeling en groei. Er is veel aandacht voor sfeer en veiligheid. Cliënten maken muziek, bewegen, doen creatieve activiteiten, snoezelen, bakken en hebben eenvoudige huishoudelijke taken. Er is balans tussen ontspanning en inspanning.

De groep Beleef
Activiteiten zijn gericht op belevingsgerichte-, sensopathische- en lichaam gebonden-activiteiten. Er wordt gewerkt met de methodiek: “Ervaar het maar”. In een veilige en sfeervolle omgeving stimuleren we de cliënt en dagen we de cliënt uit om nieuwe ervaringen op te doen, hun vaardigheden te behouden en deze waar mogelijk in kleine stapjes te vergroten.   

De groep Ervaar
Activiteiten zijn gericht op belevingsgerichte-, sensopathische- en lichaam gebonden-activiteiten. Er wordt gewerkt met de methodiek: “Ervaar het maar”. In een veilige en sfeervolle omgeving wordt de cliënt gestimuleerd en wordt hij uitgedaagd om nieuwe ervaringen op te doen, vaardigheden te behouden en deze waar mogelijk in kleine stapjes te vergroten.  

De groep Talent
De activiteiten op Talent sluiten aan op de individuele behoeften van de cliënt. Het geeft de cliënt de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Het werk is afwisselend en varieert van eenvoudig tot meer complex. Op Talent wordt veel structuur aangeboden. Er wordt gewerkt vanuit de visie Triple C.

Voor wie?

Voor mensen met een (meervoudige) beperking. Er is plek voor ongeveer 75 cliënten. De leeftijd loopt uiteen van 18 tot 70 jaar.

Dienstverlening

De begeleiders zijn agogisch of verpleegkundig opgeleid en hebben ieder een eigen taak in de ondersteuning en de zorg van de cliënt. Uitgangspunten hierbij zijn de mogelijkheden van cliënt. Er is veel aandacht voor fysieke gezondheid, emotioneel welzijn, zelfbeschikking, respectvolle omgang en deelname aan de samenleving.
Samen met de cliënt en/of met zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan.

Methodiek(en)
  • Ervaar het maar : Bij Ervaar het maar worden de motoriek, zintuigen en communicatie van mensen met een ernstige, meervoudige beperking gestimuleerd.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
  • Triple C : Het uitgangspunt van Triple C is het zorgen voor houvast en betekenisvolle activiteiten.
Omgeving

Dagcentrum ’t Zand staat in de wijk Zuilen in Utrecht. Het dagcentrum bevindt zich op de begane grond. Elke groep beschikt over een eigen groepsruimte en heeft aan de voorkant van het pand zijn eigen tuintje.

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoiletten aanwezig met plafondtillift
  • Snoezelruimte
  • Cliënten nemen hun eigen lunch mee.
  • Bereikbaarheid OV: bushalte op loopafstand
Financiering
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).


Aanmelden, bezoek en informatie:

Voor aanmelden, oriëntatie bezoek of meer informatie, kun je rechtstreeks contact opnemen met de locatie.

Voor overige informatie over de dienstverlening van Reinaerde kan contact opgenomen worden met Klantadvies van Reinaerde.

Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl

leesmeer