Reinaerde Korianderstraat

Wonen in de wijk voor volwassenen met een matige verstandelijke beperking

Adres
Korianderstraat 1 en 5
Plaats
3544BN Utrecht
Telefoon
030 67 02 080
Reinaerde

Algemene beschrijving

Korianderstraat bestaat uit twee woningen die naast liggen. Iedere woning heeft drie zit/slaapkamers op de begane grond met eigen douche en toilet. Op de eerste verdieping zijn vier zit-slaapkamers en op de tweede verdieping zijn twee zit-slaapkamers. Op beide verdiepingen worden badruimte en toilet gedeeld. In iedere woning is een huiskamer met open keuken voor gezamenlijk gebruik. Hier kan men elkaar ontmoeten, samen eten, koffie drinken, televisie kijken of een spelletje doen.

Voor wie?

Binnen Korianderstraat wonen volwassen cliënten met een matig verstandelijke beperking. De cliënten hebben behoefte aan een voorspelbare omgeving en structuur in het dagprogramma. Zij willen nieuwe vaardigheden leren en wat zij al geleerd hebben in stand houden. Er wordt verwacht dat de mensen die hier wonen 4 dagen per week werk of dagbesteding hebben.

Dienstverlening

Er is 24-uurs begeleiding met een slaapwacht aanwezig. Afspraken over begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. De begeleiders werken als één team voor beide woningen. De cliënten vragen ondersteuning bij sociale redzaamheid, psychosociale zorgvragen, adl en hdl.De cliënten gaan naar dagbesteding en zijn actief in hun vrije tijd.Er wordt iedere dag samen met de cliënten gekookt. De cliënten worden zoveel mogelijk betrokken bij wat wonen in een huis en het uitvoeren van daarbij horende taken inhoudt.

Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
Vrijetijdsbesteding

Binnen de Korianderstraat wordt veel aandacht besteed aan het tot stand brengen en onderhouden van een sociaal netwerk. Zo wordt er nauw samen gewerkt met de vrijwilligersorganisatie Doenja. Begeleiding kan cliënten ondersteunen in het zoeken naar invulling van hun vrije tijd.

Omgeving
Korianderstraat ligt in Parkwijk Leidsche Rijn. Dit is een wijk met veel parken en een ruim opgezet stratenplan. De bushalte is dichtbij, met de bus is Utrecht centrum snel bereikbaar. Dichtbij de Korianderstraat is een winkelcentrum, bibliotheek en sportschool.
Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl

leesmeer