Restaurant en vergadercentrum De Hoge Weide

Restaurant en vergadercentrum waar mensen met een beperking kunnen werken

Adres
Ab Harrewijnstraat 45
Plaats
3544AL Utrecht
Telefoon
030 67 02 100
Reinaerde
Manager
Janneke Wennink
T. Manager
06 22 06 29 33

Openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag:
10:00 uur
- 22:00 uur
Woensdag:
10:00 uur
- 22:00 uur
Donderdag:
10:00 uur
- 22:00 uur
Vrijdag:
10:00 uur
- 22:00 uur
Zaterdag:
11:00 uur
- 22:00 uur
Zondag:
15:00 uur
- 22:00 uur

Meer info openingstijden
De Hoge Weide is op maandag gesloten, behalve de vergaderzaal deze is geopend van 9.00 t/m 17.00 uur.


Algemene beschrijving

De Hoge Weide is een restaurant met twee vergaderruimten gerund door de cliënten. De cliënten van De Hoge Weide hebben verschillende taken al naar gelang hun wens en vaardigheden. De werkzaamheden zijn verdeeld over vier groepen; spoelkeuken, keuken, bediening en huishoudelijke werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan onder meer uit bedienen in het restaurant en de vergaderzalen, afwassen in de spoelkeuken, maaltijd bereiden in de keuken, schoonmaken en werken in de huishoudelijke dienst. In de bediening werken andere mensen dan in de spoelkeuken.

Cliënten werken in wisselende diensten. Werktijden cliënten:

  • Maandag van 9.00 tot 15.00 uur
  • Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 en van 15.00 tot 22.00
  • Zaterdag van 10.00 tot 15.00 en 15.00 tot 22.00
  • Zondag van 15.00 tot 22.00
Voor wie?

Voor volwassenen met een beperking. De cliënten vinden het leuk om in de horeca te werken en kunnen bij De Hoge Weide veel leren. Ze werken onregelmatig.

Specifieke eisen:
Cliënten zien er netjes en verzorgd uit én vinden het leuk met klanten om te gaan. Ze hebben zin om te werken, kunnen zichzelf redden in hun algemeen dagelijkse levensverrichtingen en werken graag in een team. Daarnaast kunnen zij goed omgaan met drukke en rustige momenten. De cliënten kunnen verschillende taken doen. We verwachten van iedereen dat ze meerdere avonden, om het weekend en op feestdagen werken. De late dienst duurt tot 22.00 uur.

Dienstverlening

Begeleiders zorgen ervoor dat cliënten deskundige ondersteuning krijgen bij het verrichten van hun werkzaamheden. Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan. ‘s Maandags zijn er trainingen voor het aanleren en verbeteren van horecavaardigheden, omgang met gasten en hygiëne. Naast de begeleiders werken er een bedrijfsleider en een team van horecamedewerkers, koks en gastheren en -dames

Omgeving

Restaurant De Hoge Weide is gevestigd in een historische boerderij op ‘Het Groene Sticht’ in Leidsche Rijn. Op loopafstand zijn diverse winkels. Het restaurant met ruim terras is op de begane grond. De twee vergaderzalen zijn op de eerste verdieping. In het gebouw is een lift en een invalidentoilet aanwezig. Er is geen rustruimte.

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig
  • Cliënten nemen hun eigen lunch mee. Bij avonddienst krijgen ze warm eten op het werk.
  • Goed bereikbaarheid met OV

Verwijzing en indicatie
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een maatwerkvoorziening (arbeidsmatige activering).
Zit je nog op school, dan is een stageplek mogelijk.

Bekijk de website van Grand Café en vergadercentrum De Hoge Weide.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Voor aanmelden, oriëntatie bezoek of meer informatie, kun je rechtstreeks contact opnemen met de locatie.

Voor overige informatie over de dienstverlening van Reinaerde kan contact opgenomen worden met Klantadvies van Reinaerde.

Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl

leesmeer