Reinaerde Bongerd 3

Wonen in de wijk met begeleiding voor volwassenen met een verstandelijke beperking

Adres
Bongerd 3
Plaats
3931VM Woudenberg
Telefoon
033 28 68 751
Reinaerde

Algemene beschrijving

De Bongerd 1-3-5 bestaat uit drie geschakelde woningen in een ruim opgezette wijk aan de rand van Woudenberg. Er is een grote tuin op het zuiden. In elk huis wonen tien bewoners, verdeeld over twee huiskamers. Verder zijn er een aantal één- en tweepersoons appartementen.

Voor wie?

De bewoners van Bongerd 3 hebben naast gerichte begeleiding ook een verzorgingbehoefte. De leeftijd varieert van 18 tot 57 jaar.

Dienstverlening

De begeleiding in de woningen richt zich op het bieden van structuur en veiligheid. Op elke woning is er een slaapdienst. Bewoners kunnen maximaal twee uur alleen thuis zijn. 

Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek.Reinaerde biedt werk en dagbesteding in de directe omgeving.

De cliënten maken voornamelijk gebruik van een huisarts-/tandarts- en/of fysiotherapiepraktijk in de wijk.

Methodiek(en)
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Vrijetijdsbesteding

In de nabij gelegen locatie De Heygraeff worden verschillende vormen van vrijetijdsbesteding aangeboden zoals carnaval, het zomerfeest, truckersdag en andere maandelijkse activiteiten.

Omgeving

De woningen liggen aan een vijver in een ruim opgezette wijk aan de rand van Woudenberg. Het centrum ligt op loopafstand, hier zijn diverse winkels en andere voorzieningen aanwezig.

Cliënten van De Bongerd bezoeken De Paraplu in Zeist. De Paraplu verzorgt activiteiten waarbij cliënten op een ontspannen manier en in een gezellige sfeer iets kunt leren en waarbij zij vaardigheden ontwikkelen, die altijd van pas kunnen komen. Je kunt nieuwe contacten leggen en er kunnen nieuwe vriendschappen ontstaan.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl

leesmeer