Zoeken Contact Menu

BSO KidzTower

print

BSO KidzTower

Buitenschoolse opvang voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke of meervoudige beperking.

Adres
Meerwal 1-7
Plaats
3432ZV Nieuwegein
Telefoon
030 6053505
Reinaerde

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 18:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 18:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 18:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 18:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 18:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

KidzTower is een kinderdagcentrum dat in 2019 is voortgezet door Reinaerde. Het kinderdagcentrum heeft kinderdagbehandeling voor kinderen die (nog) niet in staat zijn onderwijs te volgen.

Ook is er dagbehandeling mogelijk voor de kinderen met een ontwikkelachtertand, verstandelijke of meervoudige beperking bij het kinderdagcentrum.

Naschoolse behandeling

KidzTower biedt buitenschoolse behandeling voor kinderen van 4 tot 18 jaar, die naast het onderwijs nog extra ondersteuning nodig hebben. Net als de kinderen op de dagbehandeling, worden zij actief gestimuleerd in hun ontwikkeling op verschillende gebieden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door spelletjes op de groepen, buitenactiviteiten en muziek maken in de muziekkamer. De snoezelkamer biedt de kinderen de mogelijkheid na een intensieve dag even tot rust te komen. De pedagogisch medewerkers van de buitenschoolse behandelgroepen begeleiden de kinderen in het aanleren en behouden van hun vaardigheden en in de omgang met elkaar.

Ook voor elk kind op de buitenschoolse behandelgroep wordt een individueel behandelplan opgesteld, waarin in overleg met ouders, pedagogisch medewerker en de gedragskundige wordt vastgesteld hoe uw kind de optimale begeleiding en waar nodig behandeling krijgt. Evaluaties vinden ieder half jaar plaats en na elke evaluatie wordt het plan bijgesteld naar wat het kind op dat moment nodig heeft. Wij bieden voor ieder kind zorg op maat en beoordelen per kind wat deze van ons nodig heeft.

KidzTower hecht veel waarde aan een goede samenwerking met de school van het kind. Door regelmatig contact met de school wordt gebouwd aan een gezamenlijk beeld van het kind, waarmee de behandeling nog beter afgestemd kan worden op wat hij of zij nodig heeft om tot bloei te komen.

De kinderen kunnen door KidzTower van school worden opgehaald en bij ons blijven tot 18.00 uur.

Voor wie?
Naschoolse opvang met behandeling voor kinderen van 4 tot 18 jaar.
Financiering

U kunt hier terecht met:

  • een beschikking van de gemeente
  • een indicatie van het CIZ
  • een PGB

Als uw kind een indicatie van het CIZ of een beschikking van de gemeente heeft, worden de kosten vergoed. De kosten worden via Reinaerde vergoed als zorg in natura (ZIN) of u kunt betalen vanuit uw persoonsgebonden budget (PGB).


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl