Zoeken Contact Menu

Kinderdagcentrum KidzTower

print

Kinderdagcentrum KidzTower

Dagbehandeling voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke of meervoudige beperking.

Adres
Meerwal 1-7
Plaats
3432ZV Nieuwegein
Telefoon
030 6053505
Reinaerde

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 15:30 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 15:30 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 15:30 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 15:30 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 15:30 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

KidzTower is een kinderdagcentrum dat in 2019 is voortgezet door Reinaerde. Het kinderdagcentrum heeft kinderdagbehandeling voor kinderen die (nog) niet in staat zijn onderwijs te volgen.

Ook is er naschoolse opvang met behandeling mogelijk voor de kinderen bij het kinderdagcentrum.

Voor elk kind wordt een behandelplan opgesteld. De gedragskundige en de pedagogisch medewerker van de groep kijken samen met ouders wat het kind nodig heeft en op welke manier hij of zij dit het best kan gaan ontwikkelen. Hierin krijgen ouders ook handvatten voor thuis mee. Drie keer per jaar vindt er een evaluatiegesprek plaats, waarin de voortgang wordt besproken en waarin het plan wordt aangepast op wat het kind op dat moment nodig heeft. Bij de doorstroom naar onderwijs denkt KidzTower met ouders mee over welke vorm van onderwijs het meest geschikt is voor het kind.

Vanaf 5 jaar zijn kinderen in Nederland leerplichtig. Voor sommige kinderen op de dagbehandeling is het dan nog niet mogelijk of wenselijk dat ze overstappen op onderwijs. De orthopedagoog kan de ouders in dat geval ondersteunen bij het aanvragen van een leerplichtontheffing bij de gemeente. Hiermee krijgt het kind de mogelijkheid om nog wat langer te profiteren van het stimulerende aanbod op KidzTower en zich voor te bereiden op een vorm van onderwijs.

De kinderen van het kinderbehandelcentrum kunnen ’s morgens thuis worden opgehaald en om drie uur kunnen zij weer thuis worden gebracht indien er een beschikking vanuit de gemeente is.

Voor wie?
Kinderdagbehandeling voor kinderen van 2 tot 7 jaar met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
Financiering

U kunt hier terecht met:

  • een beschikking van de gemeente
  • een indicatie van het CIZ
  • een PGB

Als uw kind een indicatie van het CIZ of een beschikking van de gemeente heeft, worden de kosten vergoed. De kosten worden via Reinaerde vergoed als zorg in natura (ZIN) of u kunt betalen vanuit uw persoonsgebonden budget (PGB).


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl