Zoeken Contact Menu

KoffieAtelier Reinaerde, Houten

print

KoffieAtelier Reinaerde, Houten

Café met kleine keuken voor mensen met een verstandelijke beperking.

Adres
Onderdoor 158
Plaats
3995DX Houten
Telefoon
06 57 09 49 23
Reinaerde

Openingstijden
Maandag:
10:00 uur
- 16:00 uur
Dinsdag:
10:00 uur
- 17:00 uur
Woensdag:
10:00 uur
- 17:00 uur
Donderdag:
10:00 uur
- 17:00 uur
Vrijdag:
10:00 uur
- 17:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving
Het KoffieAtelier is een horecagerichte dagbestedingslocatie, in het Huis van Houten. Hier worden verse broodjes en soepen bereid en koffie met wat lekkers.
Cliënten werken hier in de keuken, de spoelkeuken, de bediening en bij de bar. Ze bedienen medewerkers die werkzaam zijn in het pand en de gasten van het KoffieAtelier. De taken  van het KoffieAtelier lopen van eenvoudig tot complex. Denk hierbij aan het maken van een tosti of het bakken van een taart. De inhoud van het werk en het werktempo variëren per persoon. Zo werkt de één met de koffiemachine, een ander blijft liever wat meer achter de schermen en is werkzaam in de spoelkeuken. In de keuken worden koeken, gebak en broodjes gemaakt om te verkopen. Bij de bar worden koffie, thee en andere dranken klaargemaakt. In de spoelkeuken wordt de afwas gedaan. Een combinatie van activiteiten is gewenst.
Het KoffieAtelier is van maandag tot en met vrijdag geopend. De werktijden zijn van 9.30 – 16.00 uur.
Voor wie?
Voor volwassenen met een verstandelijke beperking.
De cliënten van het KoffieAtelier zien er netjes en verzorgd uit en vinden het leuk met gasten om te gaan. De dagen verlopen vrij rustig maar op sommige momenten wordt van je gevraagd om stressbestendig te zijn. 
Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
  • BOL : Begeleid, Ontdekkend, Leren. Cliënten krijgen ontdekruimte in het aanleren van nieuwe vaardigheden. De denkvaardigheden van de cliënt worden op deze manier aangesproken en ontwikkeld
Omgeving

Het KoffieAtelier is een rustige werk- en ontmoetingsplek in de bibliotheek van het Huis van Houten. In het gebouw zijn meerdere zorg- en welzijnsorganisaties gevestigd, waaronder de bibliotheek. Het Huis van Houten ligt aan Het Rond in het centrum van Houten, op loopafstand van diverse winkels en het station. De ruimte waar de cliënten in werken bestaat uit de bar en de keuken met aansluitend de spoelkeuken. In het KoffieAtelier is er plaats voor ongeveer 35 gasten. De locatie is gelijkvloers en heeft een buitenplaatsje.

  • Rolstoelvriendelijk voor gasten
  • Bereikbaarheid met OV: op loopafstand van station Houten


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl