Zoeken Contact Menu

Reinaerde Marokkodreef 7, 13 en 17

print

Reinaerde Marokkodreef 7, 13 en 17

Logeren en wonen voor kinderen Marokkodreef

Adres
Marokkodreef 7, 13 & 17
Plaats
3564EV Utrecht
Telefoon
06 10 89 44 60
Reinaerde
Manager
Henriëtte Toersche
T. Manager
06 83 23 02 44

Algemene beschrijving

Als thuis wonen (tijdelijk) niet meer gaat, bieden we op de Marokkodreef kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar een verblijfsplek in een beschutte omgeving.

Aan de Marokkodreef komen drie woningen. Begin 2018 is de eerste woning op nummer 7 in gebruik genomen. In alle drie de woningen is er mogelijkheid tot logeren en wonen. Daarnaast is ook mogelijkheid tot observatie en behandeling, wanneer er een vastgelopen opvoedingssituatie is of onduidelijk is wat er met het kind of jongere aan de hand is.

De woningen onderscheiden zich in leeftijd en ondersteuningsbehoefte. Op basis van de vraag van een kind of jongere wordt een passende plek gezocht.
In nauwe samenwerking met kind, familie / wettelijk vertegenwoordigers bespreken we het perspectief voor de toekomst en wordt de eventuele behandeling vastgesteld.

Voor wie?

De kinderen en jongeren die wonen aan de Marokkodreef hebben een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking in combinatie met gedrag dat een (zeer) intensieve begeleiding en behandeling vraagt. Zij hebben ondersteuning en begeleiding nodig bij de activiteiten in het dagelijks leven en vinden het prettig wanneer hun dag voorspelbaar is. Als de dag anders loopt dan verwacht, kan het zijn dat zij angstig, gespannen of boos worden. Veel kinderen en jongeren kunnen moeilijk omgaan met prikkels zoals harde geluiden en onverwachte aanrakingen. De kinderen en jongeren hebben de nabijheid van vertrouwde familie en begeleiders nodig om rustig te worden.

Door de opbouw van een onvoorwaardelijke relatie tussen kind, familie en begeleiders op basis van respect en vertrouwen kan de spanning weer afnemen. Hierbij wordt rekening gehouden met het ontwikkelingsniveau en de mogelijkheden van de kinderen en de draagkracht van de familie.

De kinderen en jongeren genieten van een goede en zinvolle dag met zo min mogelijk stress. Ze maken zoveel mogelijk hun eigen keuzes en er is altijd familie of begeleiding in de buurt die hen helpt waar dat nodig is.
Doordeweeks gaan de kinderen naar het bijzonder onderwijs of naar het kinderdagcentrum.

Methodiek(en)
  • Triple C : Het uitgangspunt van Triple C is het zorgen voor houvast en betekenisvolle activiteiten.
Omgeving
De woningen aan de Marokkodreef zijn gelegen in Utrecht-Overvecht, naast  een groot en groenrijk park met een kinderboerderij.
Alle kinderen en jongeren hebben een eigen slaap- en badkamer en een mooie, ruime gezamenlijke woonkamer. Tevens zijn er ruime voorzieningen die we delen met kinderdagcentrum Oikos.  Zo is er een motoriekruimte, een grote speelhal, twee snoezelruimtes en een afgesloten plein waar de kinderen en jongeren veilig kunnen spelen.

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 6, 7

Verwijzing en indicatie

  • U kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)
  • U kunt hier terecht met een beschikking Jeugdzorg van de gemeente


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl