Zoeken Contact Menu

Reinaerde Hondsrug

print

Reinaerde Hondsrug

Hondsrug is een logeerhuis voor kinderen met een Ernstig Meervoudige Beperking (EMB), een matige of een ernstige verstandelijke beperking.

Adres
Hondsrug 461-463
Plaats
3524BX Utrecht
Telefoon
06 221 51 928
Reinaerde

Logeerhuis Hondsrug is bij voldoende deelname het gehele jaar geopend, met uitzondering van de jaarwisseling. Logees kunnen zowel doordeweeks als in het weekend terecht, van een nachtje tot aan een vakantie of voor een weekend en/of een midweek.
Algemene beschrijving
Soms is logeren belangrijk voor ouders en kinderen. Bijvoorbeeld voor ouders om zelf een rustige nacht te kunnen hebben. Door de actieve nachtdienst kunnen begeleiders ook in de nacht goed zorgen voor kinderen met slaapproblemen of epilepsie. Hondsrug bestaat uit twee geschakelde gelijkvloerse woningen in de wijk Lunetten. De woningen hebben ruime eigen slaapkamers, zijn gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk. Bij de woningen zijn twee terrastuinen.
Voor wie?
Logeerhuis Hondsrug biedt plaats aan maximaal twaalf logees, verdeeld over twee huizen. De logees variëren in leeftijd van jong kind tot aan volwassen. Bij volwassenen gaat het om mensen die al vanaf hun kindertijd bekend zijn met logeren. Het doel van logeren is dat alle logees zich prettig en veilig voelen in een andere situatie dan thuis.En dat de ouders en/of verzorgers verzekerd zijn van een veilige plek waar goed voor hun kind wordt gezorgd. Zo kunnen ouders zich ontspannen en opladen en tijd en aandacht geven aan eventuele zusjes en broertjes. Alle logees hebben een intensieve ondersteuningsbehoefte op het gebied van verzorging. Het gaat om kinderen met een ernstig meervoudige, ernstige of matige verstandelijke beperking.
Dienstverlening

Alle begeleiders zijn geschoold en in dienst bij Reinaerde. Zij maken met ouders en/of verzorgers afspraken over de verzorging en begeleiding van hun kind. Dit wordt vastgelegd in een verzorgingskaart en verwerkt in het ondersteuningsplan. Vaste rituelen van thuis worden zoveel mogelijk overgenomen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De bezetting is gebaseerd op 1 begeleider per 4 kinderen. Hiernaast worden er stagiaires en vrijwilligers ingezet voor extra activiteiten. Dit gaat altijd in overleg met de ouders en/of verzorgers. ‘s Nachts is er een actieve nachtdienst. In alle kamers kan er gebruik gemaakt worden van een akoestisch inluistersysteem. Er is een gedragsdeskundige aangesloten bij het logeerhuis.

Methodiek(en)
  • Ervaar het maar : Bij Ervaar het maar worden de motoriek, zintuigen en communicatie van mensen met een ernstige, meervoudige beperking gestimuleerd.
Omgeving
Logeerhuis Hondsrug bevindt zich in de wijk Lunetten in Utrecht. Het ligt in een rustig hofje en is dichtbij een buurtboerderij, winkelcentrum Lunetten en NS-station Lunetten.
Financiering
U kunt hier terecht met een Jw-beschikking van de gemeente Utrecht. U kunt met het PGB van uw kind logeren afnemen bij Reinaerde of via Zorg In Natura.
Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 6, 7
  • U kunt hier terecht met een PGB


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl