Zoeken Contact Menu

Logeren Zeist

print

Logeren Zeist

Logeren voor kinderen met een beperking

Adres
Van Renesselaan 30A
Plaats
3703AJ Zeist
Telefoon
030-6916042
Reinaerde
Manager
José ter Morsche
T. Manager
06 51232684

Openingstijden:

Eén weekend per maand van vrijdagnamiddag tot zondagnamiddag

Algemene beschrijving
Het logeerhuis bevindt zich op het terrein van Bartimeus in Zeist. Jonge kinderen hebben in de logeerweekenden gezellige en passende weekenden. De weekenden zijngericht op de behoefte van de jonge kinderen die in huis zijn en op de activiteiten die het terrein en het dorp ons bieden. We gaan elke dag naar buiten, zorgen samen voor de maaltijden en begeleiden zowel binnen als buiten de activiteiten. De groepen bestaan meestal uit jonge kinderen die voor het eerst uit logeren gaan. In de nabijheid van de vaste begeleiders leren zij zich veilig voelen in een nieuwe omgeving. Er is dag en nacht begeleiding aanwezig. Kinderen worden door de ouders zelf gehaald en gebracht. Tegelijkertijd geeft het logeren ondersteuning aan de ouders bij hun zorgtaken voor de kinderen, zodat de kinderenzo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Het logeren vindt plaats in Het Logeerhuis van Bartimeus, waar we beschikking hebben over één goed aangepaste etage voor 6 kinderen.
Voor wie?
Voor jonge kinderen die thuis wonen, vaak dagbesteding hebben bij Reinaerde en die graag een weekend willen logeren om aan een andere leefomgeving te wennen. Voor ouders en kind ter voorbereiding op wonen bij een zorgorganisatie in de toekomst. Mantelzorgondersteuning voor de gezinnen van deze kinderen. Ouders ontlasten bij hun zorgtaken en de mogelijke andere kinderen in het gezin ruimte geven om andere activiteiten te doen.
Methodiek(en)
  • Ervaar het maar : Bij Ervaar het maar worden de motoriek, zintuigen en communicatie van mensen met een ernstige, meervoudige beperking gestimuleerd.
Financiering
Financiering via Jeugdzorg is mogelijk.
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.
Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 6, 7
  • U kunt hier terecht met een PGB


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl