Zoeken Contact Menu

De Ronde Steden

print

De Ronde Steden

Vier woningen in de gemeente Houten voor (jong) volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en aanverwante psychiatrische problematiek.

Adres
Rimpelmos 8
Plaats
3994LZ Houten
Telefoon
06 13763852
Reinaerde

Algemene beschrijving
De Ronde Steden bestaat uit vier woningen verspreid over de gemeente Houten. Elke woning heeft drie of vier appartementen of studio’s. In totaal wonen er 13 cliënten, ieder in zijn eigen appartement of studio, met een eigen keuken en badkamer. Je hebt je eigen appartement of studio in de woonwijk, maar er is wel 24 uur per dag begeleiding. De vier woningen heten Rimpelmos (nummer 8), Kantmos (nummer 2), De Weide (nummer 18) en Stedenland (nummer 7). Rimpelmos heeft een gezamenlijke inloop waar je twee keer per dag langs kunt gaan of kunt mee-eten. Dit is ook het kantoor van de begeleiders.
Voor wie?
(Jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking en aanverwante psychiatrische problematiek. De bewoners hebben de wens om meer zelfstandig te gaan wonen en kunnen dit met de juiste begeleiding en ondersteuning leren. De cliënten hebben werk of dagbesteding in de buurt en reizen daar met georganiseerd vervoer of zelfstandig naar toe.
Dienstverlening
In de woning is 24-uurs begeleiding  aanwezig. Voor de nacht is er een vaste begeleider op afstand bereikbaar (bereikbaarheidsdienst). Deze begeleider werkt vanuit de woning Rimpelmos. Elke avond maakt de begeleider met de fiets een ronde langs de vier woningen. De afspraken die zijn gemaakt over de begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan. Het plan is afgestemd op de individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Begeleiding vindt plaats op basis van het methodisch kader Krachtig en Zelfbewust. De medewerkers zijn geschoold in het begeleiden van (jonge) mensen met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek.
Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Vrijetijdsbesteding
Reinaerde is in Houten actief binnen een samenwerkingsverband met organisaties om mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan de samenleving. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals; sport en bewegen, vriendenkring. Bewoners kunnen ook deelnemen aan activiteiten via particuliere initiatieven. 
Omgeving

De woningen Rimpelmos en Kantmos liggen in de wijk ‘Het Mos’. Dit is een ruim opgezette woonwijk in Houten-Zuid, met veel groen en water. Tussenwoning Rimpelmos ligt aan de Rietplas met drie appartementen. Er is een balkon bij de inloop en een voor en achtertuin. De Kantmos is een hoekwoning met drie appartementen aan het begin van de wijk. Eén appartement heeft een balkon en één appartement een kleine achtertuin.

Stedenland ligt in de wijk ‘Het Land’, precies tussen de winkelcentra ‘Het Rond’ en ‘Castellum’ in. Het is een tussenwoning met drie appartementen en een gezamenlijke voortuin. Eén appartement heeft een kleine achtertuin.

Woning De Weide ligt in de wijk ‘De Weide’. Het is een hoekwoning voorzien van vier  appartementen, waarvan één een balkon heeft.

Voorzieningen als het NS station, bushalte, het grote moderne winkelcentrum Het Rond en het winkelcentrum “het Oude Dorp” liggen elk op 10 à 15 minuten fietsafstand.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl