Zoeken Contact Menu

Het Lichtruim - Reinaerde

print

Het Lichtruim - Reinaerde

Werk en dagbesteding voor mensen met een beperking in cultureel en educatief centrum

Adres
Planetenplein 2
Plaats
3721LH Bilthoven
Telefoon
06 83 23 68 36
Reinaerde

Het Lichtruim is geopend van maandag t/m vrijdag

Algemene beschrijving

Het Lichtruim

Het Lichtruim is hét cultuurhuis in Bilthoven, waar diverse organisaties en mensen werken. In het Lichtruim zitten onder andere kinderopvang de Bilt met buitenschoolse opvang, IDEA (bibliotheek), het  Kunstenhuis, centrum voor jeugd en podiumaccommodatie voor muziek- en dansuitvoeringen, basisschool Wereldwijs, en  Centrum voor jeugd en gezin. Cliënten van Reinaerde (medewerkers), verrichten allerlei klussen voor de organisaties in Het Lichtruim, tegen een redelijke vergoeding voor externe opdrachtgevers. Daarnaast zijn er contacten met en in de buurt van het lichtruim. Verbindingen leggen met de lokale samenleving is hierbij het uitgangspunt. Medewerkers van het Lichtruim verrichten ook werkzaamheden voor en op kinderboerderij de Schaapskooi, die pal achter het Lichtruim ligt.

Serviceteam

Dagelijks verrichten cliënten van Reinaerde allerhande werkzaamheden voor alle gebruikers van het pand. Zij bespreken ’s morgens de  werkzaamheden en gaan dan aan de slag. Zo ruimen ze afwasmachines in, zetten koffie en thee klaar voor de vergaderzaal, brengen de interne post rond, doen allerlei klussen bij de kinderopvang of scannen boeken in de bibliotheek. Dagelijks nemen zij allerlei ondersteunende klussen uit handen van de gebruikers. Ook zijn er regelmatig opdrachten voor het helpen bij een cateringopdracht. Zo wordt er samengewerkt met de whisky en wijnhandel Verhaar op het plein, of met de winkeliersvereniging “de Planetenbaan”.

Voor wie?

Voor mensen met een verstandelijke beperking ouder dan 18 jaar.

Dienstverlening

Medewerkers met kennis en ervaring ondersteunen de cliënten bij hun werkzaamheden en activiteiten. Zij bekijken samen met de cliënt welke mogelijkheden er zijn om passende werkzaamheden en activiteiten te doen. Cliënten kunnen zinvol werk en betekenisvolle dagbesteding doen in een maatschappelijke omgeving.

Methodiek(en)
  • BOL : Begeleid, Ontdekkend, Leren. Cliënten krijgen ontdekruimte in het aanleren van nieuwe vaardigheden. De denkvaardigheden van de cliënt worden op deze manier aangesproken en ontwikkeld
Omgeving

Het Lichtruim is een centraal punt in de wijk. Het is een bijzondere ontmoetingsplek voor alle mensen uit regio de Bilt. Samen met kinderboerderij de Schaapskooi, wordt er in de lokale samenleving allerlei diensten door cliënten geleverd. Er is een klein winkelcentrum in de directe omgeving. Op 15 minuten lopen is het centrum van de Bilt.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 5, 6
  • U kunt hier terecht met een PGB


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl