Zoeken Contact Menu

Hoeve Wielrevelt - Reinaerde

print

Hoeve Wielrevelt - Reinaerde

Werk- en ontmoetingsruimte op hoeve Wielrevelt voor mensen met een verstandelijke beperking

Adres
Thematerweg 10
Plaats
3455SN Haarzuilens
Telefoon
030 29 01 273
Reinaerde

Openingstijden
Maandag:
9:45 uur
- 15:15 uur
Dinsdag:
9:45 uur
- 15:15 uur
Woensdag:
9:45 uur
- 15:15 uur
Donderdag:
9:45 uur
- 15:15 uur
Vrijdag:
9:45 uur
- 15:15 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

Op de boerderij zijn allerlei klussen te  doen die hebben te maken met het onderhoud van het erf en de tuinen: onkruid wieden, terrassen schoonhouden, zaaien, wieden of schoffelen, appels plukken, walnoten rapen  en snoeien in het najaar. Wie binnen aan de slag wil, kan leuke dingen  maken van hout en andere materialen.  En wie het rustig aan wil doen, kan kijken naar de prachtige omgeving.

De boerderij wordt gebruikt door Natuurmonumenten voor schooleducatie.  Zo verzorgen vrijwilligers bijvoorbeeld een programma met activiteiten, natuurexcursies,  bijeenkomsten en Wilde Buiten Dagen voor kinderen. De Hoeve verzorgt hier de catering voor. Cliënten kunnen dan helpen in de voorbereiding, zoals  soep maken of tafels en banken neerzetten.

Voor wie?

Voor  ongeveer acht mensen met een verstandelijke beperking. De leeftijd van cliënten varieert van 18 tot ± 60 jaar. De nadruk ligt op de ouder wordende cliënt . Het project is ongeschikt voor mensen met een rolstoel.

Specifieke eisen
Cliënten van Wielrevelt:

  • Houden van de natuur en buiten zijn, het leven op de boerderij en het soort werk
  • Genieten van een rustige sfeer, maar vinden het ook leuk om andere mensen te ontmoeten
  • Kunnen alleen werken maar ook samenwerken
  • Hebben geen verpleegkundige hulp nodig.
Dienstverlening

Vijf dagen per week is er begeleiding aanwezig die ondersteunt bij de werkzaamheden die cliënten verrichten. Zij besteedt aandacht  aan  hoe de cliënt zichzelf kan zijn en plezier kan ervaren. Elke ochtend wordt samen doorgenomen wat er die dag moet gebeuren. Iedereen doet waar hij op dat moment zin in heeft en wat hij kan.

Omgeving

Aan de rand van Haarzuilens staat Hoeve Wielrevelt. Het is een voormalige boerderij van het vlakbij gelegen kasteel de Haar. Het gebied heet Wielrevelt en is een onderdeel van Landgoed Haarzuilens van Natuurmonumenten. Dagjesmensen genieten er van de natuur, het landgoed en alle mooie producten die het land biedt.

Voorzieningen
Op het erf van de boerderij staat een werk- en ontmoetingsruimte voor cliënten. Hier drinken de cliënten koffie en thee en er wordt gegeten.  Er is een keuken waar zij soep kunnen maken en taarten bakken voor bezoekers. In de deel  wordt geklust en geknutseld met hout en andere materialen van de boerderij en het landgoed. ’s Zomers kan gebruik worden gemaakt van het terras. Er zijn een kleine boomgaard, moestuin en een paar konijnen en kippen.

  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Geen invalidentoilet
  • Cliënten nemen hun eigen lunch mee
  • Er is een bushalte voor de deur. De bus rijdt een keer per uur. We stimuleren om met eigen vervoer te komen. Cliënten die op de route Nieuwegein- Haarzuilens wonen, kunnen worden gehaald en gebracht.

Verwijzing en indicatie
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een maatwerkvoorziening (arbeidsmatige activering).
Zit je nog op school, dan is een stageplek mogelijk.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Voor aanmelden, oriëntatie bezoek of meer informatie, kun je rechtstreeks contact opnemen met de locatie.

Voor overige informatie over de dienstverlening van Reinaerde kan contact opgenomen worden met Klantadvies van Reinaerde.

Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl