Zoeken Contact Menu

Reinaerde Wijkersloot

print

Reinaerde Wijkersloot

Woning voor jongeren met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel midden in een woonwijk.

Adres
Rietveldlaan 10
Plaats
3431GD Nieuwegein
Telefoon
030 60 56 400
Reinaerde
Manager
Rein Boverhuis
T. Manager
06 11 31 01 43

Algemene beschrijving
Jongvolwassenen zijn bij ons welkom! Wijkersloot gelegen in een gezellige en betrokken buurt, biedt jou een fijne en veilige woonplek, waar je begeleid wordt in het ontwikkelen van je zelfredzaamheid en het verkennen van jouw toekomstmogelijkheden. Er zijn twee groepen, met elk een eigen entree, huiskamer en aangepast sanitair. Beide groepen hebben een achtertuin met zithoek en delen een ervaring pad en sportveldje.
Voor wie?

Wonen op Wijkersloot is er voor jongvolwassenen van 16 tot 30 jaar met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en eventueel een ontwikkelingsachterstand. Elke groep heeft zijn eigen ingang, huiskamer en aangepast sanitair. Wijkersloot is rolstoeltoegankelijk. Er zijn brede gangen en ruime huiskamers.

Groep 1 is voor jongvolwassenen met een lichamelijke beperking en een ontwikkelingsachterstand. Wonen op groep 1 staat in het teken van het vergroten van de zelfredzaamheid en sfeer beleven zowel binnenshuis als buitenshuis. Het perspectief van de cliënten is groepswonen met 24-uurs zorg of doorgroeien naar groep 2.

Groep 2 is voor jongvolwassenen met een lichamelijke beperking en/of NAH die door middel van zelfstandigheidstraining in staat zijn om uiteindelijk te wonen in een woning met zorg en begeleiding op maat. Op de groep wordt aandacht geschonken aan het zorgdragen voor de eigen leefomgeving, persoonlijke verzorging, de invulling van vrije tijd, het aangaan en onderhouden van een sociaal netwerk en er wordt kooktraining gegeven.

Wanneer bewoners van groep 2 voldoende vaardigheden hebben aangeleerd om meer zelfstandig te wonen, kunnen zij doorstromen naar één van de twee studio’s op Wijkersloot. In de studio wordt een groter beroep gedaan op de zelfredzaamheid en zelfstandigheid aangezien begeleiding niet continu in nabijheid is. Van cliënten wordt verwacht dat zij zelf afspraken kunnen maken over de zorg en begeleiding. De studio is een tussenstap van het wonen in groepsverband naar wonen met zorg en begeleiding op afstand.  Als globale richtlijn hanteren we dat na een jaar op de studio gewoond te hebben de cliënt zich heeft aangemeld voor een vervolgvoorziening.
Op zowel groep 1 als op groep 2 is er een kamer beschikbaar die in gebruik is voor logeercliënten, gebruik van deze kamer is om te starten met logeren als aanloop om volledig te komen wonen op Wijkersloot.
Op de groepen van Wijkersloot vinden er diverse activiteiten plaats voor bewoners met hulp van vrijwilligers. We gaan jaarlijks met beide groepen op bewonersvakantie.

Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Omgeving
Reinaerde Wijkersloot ligt in een rustige woonwijk centraal in Nieuwegein. Een winkelcentrum, cafés en bioscoop liggen op 1,5 km afstand. De binnenstad van Utrecht is per tram te bereiken. Tramhalte ligt op 500 meter van Wijkersloot. De tram is toegankelijk voor rolstoel gebruikers.
Financiering

WLZ. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" LG: 4, 5, 6, 7
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 4, 5, 6, 8
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf exclusieve behandeling (VEB)'
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018

Informatie

Meer informatie is te verkrijgen bij manager Rein Boverhuis.
E-mail rboverhuis@reinaerde.nl
Tel.  06 11 31 01 43


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl