Zoeken Contact Menu

Reinaerde Boog 8a

print

Reinaerde Boog 8a

Wonen in een beschutte omgeving voor volwassenen

Adres
De Heygraeff 3
Plaats
3931NZ Woudenberg
Telefoon
033 28 68 724
Reinaerde

Algemene beschrijving

Op Boog 8a wonen in zes bewoners. ZIj hebben allemaal over een eigen zit/slaapkamer met eigen badkamer, toilet en douche. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer en tuin. In de woonkamer en tuin is voldoende individuele ruimte voor iedere bewoner, zodat de onderlinge interactie afgestemd kan worden op ieders wensen en mogelijkheden.

Voor wie?

De bewoners hebben intensieve begeleiding nodig. De leeftijd van de bewoners varieert tussen de 20 en 55 jaar. Naast een ernstige verstandelijke beperking hebben zij allen een ernstige stoornis in het autistisch spectrum. Hierdoor zijn zij gebaat bij duidelijke structuur en voorspelbaarheid in hun leven. Communicatie wordt veelal ondersteund met verwijzers en gebaren. Zij maken geen gebruik van rolstoelen. Bewoners kunnen in beperkte mate moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien.

Dienstverlening

Boog 8  biedt 24-uurs begeleiding met een actieve nachtdienst. Afspraken over begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften en mogelijkheden van de bewoner.
Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een ernstig verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek.
Reinaerde biedt werk en dagbesteding op het terrein van locatie de Heygraeff.
De bewoners maken gebruik van de huisarts, tandarts, logopedie, fysiotherapeuten en ergotherapeuten, werkzaam op het Gezondheidscentrum op het terrein van de Heygraeff.

Methodiek(en)
  • Triple C : Het uitgangspunt van Triple C is het zorgen voor houvast en betekenisvolle activiteiten.
Vrijetijdsbesteding

Op het terrein zijn er diverse mogelijkheden voor de vrijetijdsbesteding. Zo is er een soosruimte, sporthal en restaurant.

Omgeving

Naast de Heygraeff ligt het Henschotermeer, een mooi recreatiegebied.
De dorpen Woudenberg en Maarn, waar veel voorzieningen te vinden zijn, liggen op ongeveer 4 kilometer afstand. Met de auto en het openbaarvervoer ( bus) is De heygraeff bereikbaar.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl