Zoeken Contact Menu

Reinaerde Veldweg 12

print

Reinaerde Veldweg 12

Wonen in een beschutte omgeving voor volwassenen met een verstandelijke beperking en bijkomende sociaal-emotionele problematiek

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Reinaerde

Algemene beschrijving

Veldweg 12 ligt op locatie Dennendal in Den Dolder. De woning is ruim opgezet, gelijkvloers en is geschakeld met Veldweg 10. De woning heeft vijf appartementen variërend in grootte van 31 mtot 43 m2, inclusief sanitair en een slaapkamer van 6,8 m2. Er is een gezamenlijke badkamer en toilet. De warme maaltijden worden door de begeleiding klaargemaakt. De kleding wordt in de centrale wasserij gewassen en de woning wordt door professionele medewerkers schoongemaakt.

Voor wie?

De cliënten hebben behoefte aan een eigen plek waar ze zich kunnen terugtrekken. Bij de meeste cliënten is er sprake van sociaal-emotionele problematiek. De leeftijd van de cliënten ligt tussen de 40 en 70 jaar.

Dienstverlening

Binnen locatie Dennendal is er 24-uurs zorg en er is een actieve nachtdienst op het terrein aanwezig. Via een akoestisch systeem hoort de nachtdienst of ze cliënten moeten helpen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat is afgestemd op de individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. De begeleiding heeft een specifieke deskundigheid op het gebied van ondersteuning van mensen met een  verstandelijke beperking en bijhorende psychische problematiek. De cliënten gaan overdag naar dagbesteding op het terrein van Dennendal.

Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Omgeving

Dennendal ligt in een bosrijke en rustige omgeving waar cliënten vrij kunnen wandelen en fietsen. Op het terrein zijn een sporthal, zwembad, manege voor gehandicapten en kinderboerderij aanwezig. Ook is er een (para) medische dienst op het terrein.
Op ongeveer 1 kilometer afstand ligt Den Dolder. Hier zijn de meest gangbare winkels aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl