Zoeken Contact Menu

Reinaerde Houtlaan 1, 8 en 12

print

Reinaerde Houtlaan 1, 8 en 12

Beschut wonen voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030 22 99 491
Reinaerde

Algemene beschrijving

Houtlaan 1, 8 en 12 zijn drie aparte woningen met negen appartementen onderverdeeld in appartementen met 1 gezamenlijke woonkamer, gevestigd op Houtlaan 12.
De grootte van de appartementen varieert. Ieder appartement heeft een audio/tv aansluiting. De begeleiding bereid de maaltijd met ondersteuning van cliënten. Persoonlijke was wordt door de cliënten zelf gedaan met ondersteuning van cliënten. Handdoeken, Theedoeken etc. wordt door centrale wasserij gewassen.
De vloeren en sanitaire ruimtes worden door professionele medewerkers schoongemaakt.

Voor wie?

Houtlaan 1, 8 en12 is geschikt voor cliënten met een licht verstandelijke beperking. De nadruk ligt op het vergroten van de zelfstandigheid van de cliënten.

Dienstverlening

Binnen Dennendal is er 24-uurs zorg en er is een actieve nachtdienst op het terrein aanwezig. Via een akoestisch systeem hoort de nachtdienst of ze cliënten moeten helpen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat is afgestemd op de individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. De begeleiding heeft een specifieke deskundigheid op het gebied  van ondersteuning van mensen met een lichte verstandelijke beperking. De cliënten gaan overdag naar dagbesteding op het terrein van Dennendal.

Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Vrijetijdsbesteding

De cliënten kunnen in overleg met begeleiding, kiezen wat ze met hun vrije tijd doen. Er is de mogelijkheid om gezamenlijk ’s avonds koffie te drinken.

Omgeving

Dennendal ligt in een bosrijke en rustige omgeving waar cliënten, eventueel onder begeleiding, vrij kunnen wandelen of fietsen. Op het terrein zijn een sporthal, manege voor gehandicapten en kinderboerderij aanwezig. Ook is er een (para) medische dienst op het terrein.
Op ongeveer 1 kilometer afstand ligt Den Dolder. Hier zijn de meest gangbare winkels aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl