Zoeken Contact Menu

Reinaerde Bloemenhof 3

print

Reinaerde Bloemenhof 3

Wonen in een beschutte omgeving voor ouderen met een verstandelijke beperking.

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030 22 99 683
Reinaerde

Algemene beschrijving

Bloemenhof 3 is een woning met een gezamenlijke woonkamer, keuken, twee badkamers en een invalidetoilet. Er zijn 10 slaapkamers variërend in grote van 12,3 m2 tot 14,6 m2. Alle kamers zijn gelijkvloers en rolstoelvriendelijk, 2 slaapkamers hebben een verbrede deur. Bloemenhof 3 heeft een gedeeltelijk afgesloten tuin en ligt aan een hofje op het terrein van Dennendal. De warme maaltijden worden door een centrale keuken aangeleverd, maar er word ook meerdere dagen in de week gekookt door de begeleiding. De woning word door professionele medewerkers schoongemaakt en de was gaat de centrale wasserij.

Een dynamische plek waar je je welkom voelt en waar je geaccepteerd wordt zoals je bent!

Voor wie?
Op Bloemenhof 3 wonen 9 volwassenen/ouderen met een ernstige tot matige verstandelijke beperking met bijkomende psychiatrische problemen. De nadruk ligt zowel op begeleiding als op verzorging en verpleging. De medewerkers zijn geschoold in ouderenzorg. Overdag krijgen de meeste cliënten dagbesteding op het terrein van Dennendal.
Dienstverlening
Binnen Dennendal is er 24-uurs zorg en er is een actieve nachtdienst op het terrein aanwezig. Er is bijvoorbeeld een mogelijkheid dat de nachtdienst, via een akoestisch systeem, hoort of ze cliënten moeten helpen. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat is afgestemd op de individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. De begeleiding heeft een specifieke deskundigheid op het gebied van verzorging en ondersteuning van ouder wordende cliënten met psychische problemen. De cliënten krijgen overdag dagbesteding op het terrein van Dennendal.
Methodiek(en)
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Vrijetijdsbesteding

De cliënten gaan naar de ouderensoos of krijgen ambulante dagbesteding.

Omgeving

Dennendal ligt in een bosrijke en rustige omgeving waar cliënten kunnen wandelen en fietsen. Op het terrein zijn een sporthal, manege voor gehandicapten en kinderboerderij aanwezig. Ook is er een (para) medische dienst op het terrein.
Op ongeveer 1 kilometer afstand ligt Den Dolder. Hier zijn de meest gangbare winkels aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 5, 7, 8
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl