Zoeken Contact Menu

Reinaerde Bloemenhof 2

print

Reinaerde Bloemenhof 2

Wonen in een beschutte omgeving voor ouderen met een verstandelijke beperking, dementie en bijkomende lichamelijke problematiek

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030-22 99 682
Reinaerde

Algemene beschrijving

Bloemenhof 2 heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken en 2 badkamers. Er zijn 11 slaapkamers variërend in grote van 12,3 tot 14,6 m2. Alle kamers zijn gelijkvloers en rolstoelvriendelijk. Bloemenhof 2 heeft een afgesloten tuin en ligt aan een plein op het terrein van Dennendal in Den Dolder. De warme maaltijden worden door een centrale keuken aangeleverd. De woning wordt door professionele medewerkers schoongemaakt en de was gaat de centrale wasserij.

Voor wie?

Op Bloemenhof 2 wonen10 à 11 volwassenen en ouderen met een ernstige en of meervoudige beperking waarbij de nadruk ligt op verzorging en verpleging.

Dienstverlening

Bloemenhof 2 biedt 24-uurs begeleiding met actieve nachtdienst op het terrein. Afspraken over begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van oudere cliënten met een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociaal emotionele problematiek.
Reinaerde biedt werk en dagbesteding in de directe omgeving en in de regio Utrecht. Onze cliënten maken voornamelijk gebruik van een (para)-medische dienst op het terrein van Dennendal.

Methodiek(en)
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Vrijetijdsbesteding

Enkele cliënten gaan 1x per week huifbedrijden. Anderen naar de ouderensoos.

Omgeving

Dennendal ligt in een bosrijke en rustige omgeving waar cliënten vrij  kunnen wandelen en fietsen. Op het terrein zijn een sporthal,zwembad, manege voor gehandicapten en kinderboerderij aanwezig. Ook is er een (para) medische dienst op het terrein.
Op ongeveer 1 kilometer afstand ligt Den Dolder. Hier zijn de meest gangbare winkels aanwezig.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 5, 7, 8
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl