Zoeken Contact Menu

Reinaerde Bomenhof 4

print

Reinaerde Bomenhof 4

Wonen in een beschutte omgeving voor jongvolwassenen met een ernstige verstandelijke beperking en een intensieve ondersteuningsvraag

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030 22 99 674
Reinaerde

Algemene beschrijving

Bomenhof 4 is een gelijkvloerse woning. Er kunnen in totaal 8 jongvolwassen wonen. Elke bewoner heeft zijn eigen slaapkamer die naar eigen smaak ingericht kan worden. De woning heeft een grote woon- en leefruimte waar dagelijks gezamenlijke activiteiten plaatsvinden in een huiselijke setting.

Voor wie?

Deze woonvorm is geschikt voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Overdag gaan zij naar de dagbesteding of het speciaal onderwijs. Deze jongvolwassenen leren vooral door te ervaren en door herhaling. Zij hebben baadt bij een gestructureerde dagindeling.

Dienstverlening
De begeleiders werken met de bewoners volgens een voorspelbaar en consequent patroon naar het zelf kunnen uitvoeren van eenvoudige dagelijkse activiteiten. Omdat zij overdag op school of dagbesteding veel prikkels te verwerken krijgen, is het belangrijk dat zij in hun woonomgeving zich kunnen ontspannen. De omgeving is veilig en overzichtelijk. Vanuit deze rustige basis kunnen zij activiteiten ondernemen.
Zo doen de cliënten ervaringen op met het functioneren in een groep en worden zij gestimuleerd om hun eigen mogelijkheden te onderzoeken en te vergroten. De begeleiders ondersteunen hen daarbij. De mate van ondersteuning varieert. Dit richt zich op beleving waarbij veel aandacht is voor zintuiglijke ervaringen en het meedoen met dagelijkse activiteiten. Daarnaast wordt in een huiselijke sfeer overzicht geboden via een duidelijke structuur, waarmee de bewoners zich veilig voelen en zich kunnen richten op de dagelijkse activiteiten.
Er is overdag begeleiding aanwezig en 's nachts is er begeleiding op afstand.
Methodiek(en)
  • Triple C : Het uitgangspunt van Triple C is het zorgen voor houvast en betekenisvolle activiteiten.
Vrijetijdsbesteding

De cliënten kunnen zelf kiezen wat ze met hun vrije tijd doen. Er is de mogelijkheid om gezamenlijk ’s avonds koffie te drinken.

Omgeving
De woning ligt op het groene, beschutte en rustige terrein van Dennendal in Den Dolder. Ieder heeft zijn eigen slaapkamer op de woning. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes, zoals een keuken, een woonkamer, sanitair en een snoezelruimte. Er wordt gezamenlijk gekookt en gegeten.
De omgeving is veilig en ruim, waardoor de jongeren gemakkelijk en gevarieerde activiteiten kunnen ondernemen, zowel binnen als buiten. Op het terrein zijn verschillende voorzieningen aanwezig, zoals een manage en een gezondheidscentrum.
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 5, 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl