Zoeken Contact Menu

Reinaerde Praktijk Psychologie

print

Reinaerde Praktijk Psychologie

Behandeling voor mensen met een ontwikkelingsachterstand, (lichamelijke) beperking of niet-aangeboren hersenletsel die psychische problemen ervaren

Adres
Orinocodreef 21
Plaats
3563ST Utrecht
Reinaerde

Algemene beschrijving

Omgaan met een beperking is lastig. Soms ontstaan er psychische problemen bij cliënten of hun familieleden. De psychologen van Reinaerde helpen de cliënt en zijn of haar omgeving hierbij met adviezen, begeleiding, behandeling en ondersteuning. Wij werken samen concreet en praktisch aan uw problemen.

De gebieden waarop de psycholoog behandeling kan bieden zijn breed. Hieronder staan voorbeelden van behandelingen voor cliënten en voor familie.

Aanbod voor cliënten
De praktijk biedt kortdurende individuele behandelingen zoals rondom verwerking, rouw, omgaan met een beperking (bijvoorbeeld hersenletsel, autisme, ADHD, verstandelijke beperking, lichamelijke beperking), boosheid, piekeren, somberheid en een zwak zelfbeeld.

Aanbod voor verwanten
Het hebben van een kind, broer of zus, vader of moeder of partner met een beperking kan vragen en emoties oproepen. De praktijk kan hier individueel of in een groep ondersteuning bij bieden. De behandelingen kunnen gericht zijn op het omgaan met de emoties die er leven en het geven van adviezen rondom het omgaan met de beperking van uw naaste.

Voor wie?

De dienstverlening van de Praktijk Psychologie is bedoeld voor mensen met een ontwikkelingsachterstand, (lichamelijke) beperking of niet-aangeboren hersenletsel die psychische problemen ervaren. Ook verwanten die kampen met vragen of problemen in het omgaan met de beperking van hun naaste kunnen terecht bij de Praktijk Psychologie.

Dienstverlening

De behandeling van de psycholoog kan bestaan uit: onderzoek, adviezen of voorlichting, behandelen en begeleiden van cliënt en zijn of haar omgeving. Een psycholoog werkt vaak samen met andere deskundigen zoals een arts, logopedist, begeleider, ergotherapeut, fysiotherapeut of diëtist. De samenwerking tussen verschillende disciplines is erg belangrijk, omdat de problemen daardoor goed kunnen worden aangepakt.

Tijdens een intakegesprek wordt met de cliënt en/of zijn ouders of vertegenwoordigers de vraag verhelderd en de doelen en werkwijze afgestemd. Dit gesprek en de verdere ondersteuning van de psycholoog vindt in principe plaats in de Praktijk Psychologie in het Reinaerde Centrum voor diagnostiek en behandeling in Utrecht. Als reizen een probleem is, kan gekeken worden of de behandeling ergens anders kan plaatsvinden.

Omgeving

De Praktijk Psychologie is te vinden in het gezondheids-centrum op De Heygraeff in Woudenberg én in het Reinaerde Centrum voor diagnostiek en behandeling in Utrecht.

Financiering

Behandeling door een psycholoog valt onder het eigen risico van uw zorgverzekering.  De exacte bijdrage is afhankelijk van uw verzekering.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met verwijzing van uw huisarts of specialist

Kwaliteitsstatuten

Kwaliteitsstatuut M.J. van Duijn
Kwaliteitsstatuut H. de Ridder
Kwaliteitsstatuut L. Windhoud
Kwaliteitsstatuut S. de Wit


Wachttijd
De praktijk psychologie heeft momenteel een wachttijd van 3 maanden.


Aanmelden

Download hier het aanmeldformulier (pdf).
Het ingevulde formulier kunt u e-mailen naar: klantadvies@reinaerde.nl of per post sturen naar:
Reinaerde
Klantadvies
Postbus 3364
3502 GJ Utrecht