Zoeken Contact Menu

Reinaerde Praktijk Psychologie

print

Reinaerde Praktijk Psychologie

Kortdurende behandeling en diagnostiek voor volwassenen met psychische klachten. We hebben veel ervaring met leerproblemen, ontwikkelingsachterstand en een beneden gemiddeld intelligentieniveau of licht verstandelijke beperking.

Adres
Koningin Wilhelminalaan 3
Plaats
3527LA Utrecht
Reinaerde

Van 25 december tot en met 1 januari zijn we gesloten.
Algemene beschrijving

Volwassenen met psychische klachten kunnen voor kortdurende hulp terecht bij de praktijk Reinaerde Psychologie. Je kunt bij ons terecht voor behandeling of onderzoek (diagnostiek). We hebben veel kennis van leerproblemen, ontwikkelingsachterstand en een benedengemiddeld intelligentieniveau en/of licht-verstandelijke beperking.

De praktijk is een vrijgevestigde psychologiepraktijk die Basis GGZ biedt. De praktijk is onderdeel van Reinaerde.

Wie zijn wij?

Hanneke de Ridder, GZ- psycholoog
Vincent Schol, GZ- psycholoog
Susan Wullems, psycholoog
Tamara Dauwerse, GZ- psycholoog


Waar?

De praktijk is gevestigd in Utrecht. Bij de aanmelding bekijken wij welke plek het meest handig is om af te spreken.


Werkwijze

Bij de eerste afspraak maken we kennis en maken we samen een plan. Je mag iemand meenemen naar het eerste gesprek wanneer je dat fijn vindt. Bijvoorbeeld je partner, begeleider of vriend/vriendin.


Diagnostiek

Diagnostisch onderzoek wordt vaak gedaan om meer zicht te krijgen op je klachten en waar deze mogelijk vandaan komen. Ook kan er onderzocht worden hoe je met andere mensen omgaat en met je eigen emoties. Voor het onderzoek is het meestal nodig om één of twee keer te komen. Een aantal weken later is dan het adviesgesprek. In dit gesprek leggen we uit wat er uit het onderzoek is gekomen en geven we advies. Het verslag van het onderzoek krijg je mee.

Behandeling

Samen met jou maakt de psycholoog een behandelplan. Hierin staan de doelen van de behandeling beschreven. Ook staat hierin opschreven wat het plan van aanpak is van de behandeling. Dit behandelplan wordt in overleg met jou naar je huisarts gestuurd.

Een afspraak voor behandeling duurt meestal 45 minuten. Je plant de afspraken samen met je psycholoog.

In de praktijk is veel kennis aanwezig van de behandeling van:

 • Angsten
 • Somberheid, depressie
 • Het verwerken van nare gebeurtenissen (trauma’s)
 • Rouw
 • Leren leven met een benedengemiddelde intelligentie, moeilijk lerend zijn en/of het hebben van een licht-verstandelijke beperking
 • Gezonde leefstijl

We werken binnen de praktijk van Reinaerde met verschillende vormen van therapie. Er wordt veel gebruik gemaakt van:

 • Cognitieve gedragstherapie
  Cognitieve gedragstherapie kan helpen wanneer je klachten ervaart in je manier van denken en hoe je je daardoor voelt en gedraagt.
 • EMDR
  EMDR is een therapie die werkt met oogbewegingen. De therapie helpt wanneer je last hebt van nare herinneringen aan erge gebeurtenissen.


Afzeggen

Als je een keer niet kunt komen, laat ons dat dan weten. Je kunt afspraken afzeggen door je psycholoog te bellen, mailen, sms’en of te appen. Als je ten minste 24 uur van tevoren afzegt, kost het je geen geld. Wanneer je niet afzegt, of te laat, kun je een rekening krijgen. Deze is € 40, - en wordt niet betaald door de zorgverzekeraar.


Wachttijden

De wachttijden zijn op het huidige moment:

Aantal weken tot aan intake en behandeling:
Utrecht: 12 weken

Als je de wachttijd te lang vindt, raden wij je aan om contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling.


Aanmelden

Om je aan te melden bij Reinaerde Psychologie, hebben we een verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig en een ingevuld aanmeldformulier. De verwijsbrief kunt je bij je huisarts of specialist krijgen. Het is belangrijk dat er op de verwijsbrief staat dat het een verwijzing voor de Basis GGZ betreft.
Op pagina aanmelden kun je een aanmeldformulier invullen.

Als je nog vragen hebt over de aanmelding, kun je bellen of mailen naar Klantadvies van Reinaerde: tel.: 030-2875210 of e-mail: klantadvies@reinaerde.nl.


Kosten

Wanneer je psychische klachten hebt en we een contract hebben met je zorgverzekeraar, worden de kosten van de behandeling of het onderzoek meestal vergoed. De kosten tellen wel mee voor het verplicht eigen risico.

We hebben contracten met alle grote verzekeraars. Voor de zekerheid is het wel handig om van te voren nog even te controleren welk deel je verzekeraar vergoedt.


Kwaliteit

Wij zijn als GZ-psychologen BIG – geregistreerd. Dat betekent dat wij opgenomen zijn in een kwaliteitsregister en daarmee voldoen aan de eisen. Ook hebben wij een kwaliteitsstatuut. Hierin staat informatie over hoe wij werken.

Download hier het Kwaliteitsstatuut van Hanneke de Ridder
Download hier het Kwaliteitsstatuut van Vincent ScholWij zijn aangesloten bij:
-    De landelijke vereniging voor vrijgevestigde praktijken (LVVP)
-    De Vereniging EMDR Nederland (VEN)
-    Nederlandse vereniging voor gezondheidszorgpsychologie (NVGzP)
-    Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologen (NVN)
-    Nederlandse Vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO)
-    Stichting Kwaliteitsregister jeugd (SKJ)


Klachtenregeling

Soms zijn mensen niet tevreden over de gesprekken. We horen het graag als dat zo is. Samen met je psycholoog kunt je kijken hoe dit opgelost kan worden. Je kunt hierover meer lezen op de site van Reinaerde.

Bekijk hier de privacyverklaring van Reinaerde