Zoeken Contact Menu

Reinaerde Praktijk Fysiotherapie

print

Reinaerde Praktijk Fysiotherapie

Behandeling voor mensen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke en/of een lichamelijke beperking die problemen hebben met bewegen

Adres
Orinocodreef 21
Plaats
3563ST Utrecht
Reinaerde

Algemene beschrijving

Bewegen gaat meestal automatisch. Soms kunnen klachten ontstaan door een beperking, ouderdom of blessures. De Praktijk Fysiotherapie helpt mensen met een ontwikkelingsachterstand of een beperking bij deze problemen.

Het kan gaan om klachten opgedaan tijdens het werk, om klachten die het fysieke gevolg zijn van een ziekte, sportblessure of een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam ouder wordt.

Voor wie?

De dienstverlening van de Praktijk Fysiotherapie is bedoeld voor kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsachterstand of een beperking die problemen hebben met de (senso) motoriek. 

Dienstverlening

De fysiotherapeut gaat resultaatgericht aan het werk, met de bedoeling om de cliënt zo goed en zo snel mogelijk te helpen. Bij het opstellen van een behandelplan wordt met de cliënt en het netwerk gekeken naar zijn of haar wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden.

Met zijn adviezen en oefeningen zorgt de fysiotherapeut ervoor dat de cliënt weer beter kan bewegen. Zodanig dat hij of zij er weer plezier in krijgt om te werken, spelen of een mooie wandeling te maken.

Hoe werkt het?
De behandeling van de fysiotherapeut kan bestaan uit: onderzoek, adviezen/ voorlichting, behandeling en begeleiding van de cliënt en zijn of haar omgeving.
Een fysiotherapeut kan samenwerken met andere deskundigen zoals een arts, gedragskundige, begeleider, ergotherapeut, logopedist, muziektherapeut of diëtist.

Tijdens een intakegesprek wordt met de cliënt en zijn of haar ouders of vertegenwoordigers de vraag verhelderd en de doelen en werkwijze afgestemd.

Omgeving

De praktijk Fysiotherapie is te vinden in het gezondheidscentrum op De Heygraeff in Woudenberg én in het Diagnostisch Centrum Reinaerde in Utrecht.
Het is ook mogelijk om de behandeling op specifieke locaties, zoals het dagcentrum, te laten plaatsvinden.

Financiering

Fysiotherapeutische behandeling wordt door uw zorgverzekeraar mogelijk vergoed. Dit is afhankelijk van de (chronische) aandoening, leeftijd en uw aanvullende verzekering.
Bij een chronisch probleem vraagt de verzekeraar vaak om een specifiek machtigingsformulier.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met verwijzing van uw huisarts of specialist


Aanmelden

Download hier het aanmeldformulier (pdf).
Het ingevulde formulier kunt u e-mailen naar: klantadvies@reinaerde.nl of per post sturen naar:
Reinaerde
Klantadvies
Postbus 3364
3502 GJ Utrecht