Zoeken Contact Menu

Reinaerde Praktijk Diëtetiek

print

Reinaerde Praktijk Diëtetiek

Behandeling voor mensen met een ontwikkelingsachterstand of een beperking die problemen hebben die samenhangen met hun eetgedrag en eetgewoonten

Adres
Orinocodreef 21
Plaats
3563ST Utrecht
Reinaerde

Algemene beschrijving

Problemen met voeding? Werken aan gewichtsverlies of –toename, voedingsadvies bij het oplossen van kauw- en slikproblemen en/of het opstellen van een dieet bij een bepaalde ziekte of beperking? Dat kan bij de Praktijk Diëtetiek!

Kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsachterstand of beperking kunnen te maken krijgen met problemen die samenhangen met hun eetgedrag en -gewoonten. De diëtist helpt bij het voorkomen of opheffen van klachten die te maken hebben met voeding. Vaak worden klachten veroorzaakt door bepaalde voedingsmiddelen of een bepaald voedingspatroon. Hierbij kunnen een orgaan (zoals darmklachten) of een levensstijl (bijvoorbeeld bij overgewicht) een grote rol spelen. Het is ook mogelijk dat bepaalde medicijnen maag- of darmklachten veroorzaken of zorgen voor toename van gewicht.

Door het advies van de diëtist blijft de kwaliteit van het leven van de cliënt behouden of wordt deze zelfs verbeterd en worden klachten verminderd.

Voorbeelden van klachten die te maken hebben met voeding zijn: darmklachten, maagklachten, kauw- en slikproblemen, overgewicht, ondergewicht of ondervoeding, eetstoornissen, voedselintolerantie of voedselallergie, diabetes of hart- en vaatziekten.

Voor wie?

De dienstverlening van de Praktijk Diëtetiek is bedoeld voor kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsachterstand of een beperking.

Dienstverlening

In een intakegesprek worden de oorzaken en gevolgen van de klachten besproken. Daarnaast kijkt de diëtist naar het voedingspatroon en de leefstijl van de cliënt. Naar aanleiding hiervan wordt in overleg met de cliënt en/of de verzorger een passende behandeling opgesteld. De diëtist adviseert en ondersteunt bij de uitvoering van het behandelplan. De behandeling wordt regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

Financiering

Diëtetiek is opgenomen in de basisverzekering, voor drie behandeluren per jaar. Of meer uren worden vergoed, is afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering van de cliënt.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met verwijzing van uw huisarts of specialist

De praktijk Diëtetiek is te bezoeken in het gezondheidscentrum op De Heygraeff in Woudenberg én in het Diagnostisch Centrum Reinaerde in Utrecht.


Aanmelden

Download hier het aanmeldformulier (pdf).
Het ingevulde formulier kunt u e-mailen naar: klantadvies@reinaerde.nl of per post sturen naar:
Reinaerde
Klantadvies
Postbus 3364
3502 GJ Utrecht