Zoeken Contact Menu

Reinaerde Expertiseteam Seksualiteit

print

Reinaerde Expertiseteam Seksualiteit

Het expertiseteam Seksualiteit onderzoekt, adviseert en behandelt bij vragen of problemen rondom seksualiteit

Adres
Orinocodreef 21
Plaats
3563ST Utrecht
Telefoon
030 - 28 752 15
Reinaerde

Algemene beschrijving

Seksualiteit is een wezenlijk aspect van het leven. Ieder mens heeft seksuele gevoelens, behoeften en het recht om zelf vorm te geven aan de beleving van hun seksualiteit.

Soms is seksualiteit niet vanzelfsprekend of kunnen er problemen ontstaan. Door bijvoorbeeld beperktere toegang tot informatie over seksualiteit of het verkeerd begrijpen van die informatie, kunnen mensen misvattingen ontwikkelen over onderwerpen als vriendschap, relatievorming, liefde en intimiteit, maar ook over seks. Ook kunnen (vervelende of onbegrepen) eerdere ervaringen een rol spelen bij problemen op het gebied van de eigen seksualiteitsbeleving of de vorming van een eigen (gezonde) seksuele identiteit.

Het is mogelijk dat hier ook minder sociaal acceptabele gedragspatronen ontstaan.

Voor wie?

Het expertiseteam Seksualiteit werkt voor kinderen en volwassenen met een beperking die vragen of problemen hebben met seksualiteit.

Dienstverlening

Het Expertiseteam Seksualiteit brengt via diagnostiek het functioneren en de ondersteuningsbehoefte in kaart.

Het geven van seksuele voorlichting aan mensen met een verstandelijke beperking, het ondersteunen van familie en begeleiders hierbij en het verzorgen van scholing behoort ook tot de taken van het team. Daarnaast behandelt het expertiseteam mensen die bijvoorbeeld een vervelende ervaring hebben meegemaakt. Ze leren hiermee omgaan en hun weerbaarheid wordt vergroot.

Het team bestaat uit gezondheidszorgpsychologen, gedragskundigen, een psychomotorische therapeut en een coach.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ

Het expertiseteam Seksualiteit is één van de expertiseteams van Reinaerde.

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen, u aanmelden of meer informatie over  de dienstverlening van Reinaerde Centrum voor diagnostiek en behandeling? Neem dan contact met ons op.

Bezoekadres: Orinocodreef 21
3563ST Utrecht
Telefoon: 030 28 752 15
E-mail: infoCDB@reinaerde.nl