Zoeken Contact Menu

Reinaerde Expertiseteam Gezonde Leefstijl

print

Reinaerde Expertiseteam Gezonde Leefstijl

Adres
Orinocodreef 21
Plaats
3563ST Utrecht
Telefoon
030 - 28 752 15
Reinaerde

Algemene beschrijving

Een gezonde leefstijl helpt veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Toch komt een ongezonde leefstijl vaak voor. Dit heeft invloed op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het expertiseteam Gezonde Leefstijl richt zich op hulpvragen met betrekking tot complexe eet- en drinkproblematiek. Bijvoorbeeld slikproblematiek, angst bij het eten, te weinig eten of juist te veel. Naast eten en drinken is er ook aandacht voor beweging. Er is veel bewegingsarmoede binnen de doelgroep. Dit zorg, samen met te veel (ongezonde) voeding, voor grote gezondheidsproblemen.

Binnen het expertiseteam Gezonde Leefstijl zijn twee specialismen ondergebracht, te weten:

Voor wie?

Het expertiseteam Gezonde Leefstijl werkt voor kinderen en volwassenen met een verstandelijk beperking.

Dienstverlening

Het expertiseteam Gezonde Leefstijl is een multidisciplinair team bestaande uit een arts verstandelijk gehandicapten (AVG), gedragskundige, logopedist, diëtist, coaches, psychomotorische therapeut en een fysiotherapeut. Daarnaast kan de hulp worden in geroepen van bijvoorbeeld een verpleegkundig specialist, tandarts of ergotherapeut. De behandeling wordt afgestemd op de cliënt en kan variëren van adviezen tot een intensieve behandeling.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ

Het expertisteteam Gezonde Leefstijl is één van de expertiseteams van Reinaerde.

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen, u aanmelden of meer informatie over  de dienstverlening van Reinaerde Centrum voor diagnostiek en behandeling? Neem dan contact met ons op.

Bezoekadres: Orinocodreef 21
3563ST Utrecht
Telefoon: 030 28 752 15
E-mail: infoCDB@reinaerde.nl