Zoeken Contact Menu

Reinaerde Expertiseteam Diagnostiek en Behandeling

print

Reinaerde Expertiseteam Diagnostiek en Behandeling

Het expertiseteam Diagnostiek en Behandeling richt zich op consultatie, diagnostiek, advies en behandeling van kinderen en volwassenen met een beperking

Adres
Orinocodreef 21
Plaats
3563ST Utrecht
Telefoon
030 - 28 752 15
Reinaerde

Algemene beschrijving

Binnen het expertiseteam Diagnostiek en Behandeling zijn een aantal specialismen onder gebracht, te weten:

Hechting
Soms leert een kind dat de wereld onveilig is en leert het op de verkeerde manieren om te gaan met stress, verdriet en pijn. Vooral cliënten met een verstandelijke beperking lopen een groot risico. Dit is terug te zien in onvoldoende veilig hechtingsgedrag. Het team gespecialiseerd in hechting richt zich daarom op onderzoek en behandeling van hechtingsgerelateerde problematiek.

Neuropsychologie
Een goede concentratie of problemen met het geheugen zijn voorbeelden van problemen die zich kunnen voordoen bij cliënten met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel (LG/NAH). Cliënten, verwanten en begeleiders kunnen bij dit team terecht voor uiteenlopende vragen. Twee gezondheidszorgpsychologen, een neuropsycholoog en een logopedist geven multidisciplinaire ondersteuning aan de cliënten en hun verwanten. Hierbij werken zij nauw samen met een ergotherapeut met veel ervaring op het gebied van hersenletsel.

Traumabehandeling
Een vervelende gebeurtenis kan diep ingrijpen in het leven van mensen. Soms leidt het tot aanhoudende klachten, zoals nare herinneringen, flashbacks, nachtmerries, angst, boosheid en concentratieproblemen. EMDR is een effectieve traumatherapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring.

Systeembehandeling
Het systeem is een verzamelnaam voor alle naaste betrokkenen van een cliënt. Door Veranderingen in onderlinge relaties kan het systeem ook wijzigen. Problemen die hieruit ontstaan, kunnen de ontwikkeling van de cliënt in de weg staan, maar ook zijn of haar onderlinge relaties.

Communicatietraining (PECS)
Spontaan en effectief communiceren. Voor mensen met een beperking gaat dit niet altijd vanzelfsprekend. PECS (Picture Exchange Communication System) is een praktische methodiek waarbij kinderen en volwassenen leren om adequater te communiceren.

Voor wie?

Het expertiseteam Diagnostiek en Behandeling werkt voor kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsachterstand en beperking én hun directe omgeving.

Dienstverlening

De vraag van de cliënt of zijn netwerk staat centraal bij de dienstverlening van het expertiseteam Diagnostiek en Behandeling. Het expertiseteam Diagnostisk en behandeling streeft er naar om de cliënt en zijn netwerk aan de hand van de diagnostiek op weg te helpen. Dit gebeurt door coaching, psychoeducatie en verschillende vormen van behandeling, zoals psychomotorische therapie, video-interactie begeleiding, speltherapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ

Het expertiseteam Diagnostiek en Behandeling is één van de expertiseteams van Reinaerde.

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen, u aanmelden of meer informatie over  de dienstverlening van Reinaerde Centrum voor diagnostiek en behandeling? Neem dan contact met ons op.

Bezoekadres: Orinocodreef 21
3563ST Utrecht
Telefoon: 030 28 752 15
E-mail: infoCDB@reinaerde.nl