Zoeken Contact Menu

Reinaerde Bomenhof 6

print

Reinaerde Bomenhof 6

Wonen met begeleiding in een beschutte omgeving, voor mensen met een verstandelijke beperking

Adres
Dolderseweg 170
Plaats
3734BP Den Dolder
Telefoon
030 22 99 695
Reinaerde

Algemene beschrijving

Op Bomenhof 6 wonen zeven volwassenen, het is een gezellige groep. Bij het koken probeert de begeleiding de cliënten zoveel mogelijk te betrekken. Iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer. De grootte varieert van 10 m2 tot 14 m2. Drie slaapkamers hebben een tv/radio aansluiting. Zes cliënten maken gebruik van de gezamenlijke voordeur. Er is een huiskamer waar men ontspannen kan zitten. Verder zijn er een keuken, wasruimte, douche, toiletten en een berging.  Bij mooi weer kan men lekker in een kleine tuin buiten zitten. Eén cliënt heeft een kamer met eigen ingang en badkamer. De woning wordt door professionele medewerkers schoongemaakt en de was gaat naar de centrale wasserij.

Voor wie?

Bomenhof 6 is een woning waar volwassenen in de leeftijd van 30 tot 65 jaar met een ernstige tot matige verstandelijke beperking en aanverwante problematiek wonen. De nadruk ligt binnen deze woning op het aanbieden van dagstructuur en een veilige woonomgeving.

Dienstverlening
Bomenhof 6 biedt 24-uurs begeleiding met actieve nachtdienst op het terrein. Afspraken over begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een ernstige verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociaal emotionele problematiek.

Reinaerde biedt werk en dagbesteding in de directe omgeving en in de regio Utrecht. Cliënten met dagbesteding in de regio worden met taxibusjes naar de bestemming gebracht

Onze cliënten maken voornamelijk gebruik van een (para)-medische dienst op het terrein van Dennendal.

Methodiek(en)
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Vrijetijdsbesteding

Op het terrein van Dennendal is een actieve samenwerking tussen woningen en de dienst informele zorg om mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan de samenleving. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals; sport en bewegen, creatieve ontdekkingen, disco, bingo en er is een café. Ook is het mogelijk om via particuliere initiatieven deel te nemen aan activiteiten

Omgeving
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 7
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl