Zoeken Contact Menu

Ambulante ondersteuning

print

Ambulante ondersteuning

Individuele ondersteuning van kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een beperking die naar een gewone peuterspeelzaal, een regulier kinderdagverblijf of een reguliere school gaan

Adres
Koningin Wilhelminalaan 3
Plaats
3526KS Utrecht
Telefoon
030 28 75 210
Reinaerde

Algemene beschrijving

Veel kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking gaan naar een gewone peuterspeelzaal, een gewoon kinderdagverblijf of een reguliere school. Voor kinderen die hier willen instromen of hier dreigen uit te vallen, biedt Reinaerde individuele begeleiding op school.

Het gaat om intensieve extra ondersteuning die de pedagogisch medewerker of leerkracht niet kan geven, denk naast specifieke gedragsproblematiek ook aan zindelijkheidstraining, het aanleren van sociale vaardigheden of hulp bij gymles of het oefenen van opdrachten.

Voor wie?

Ambulante ondersteuning op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of school is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een beperking die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben.

Dienstverlening

De professionele en betrokken begeleiders van Reinaerde hebben ervaring met kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking en bieden de ondersteuning die nodig is.
Samen met de ouders en de pedagogisch medewerker of leerkracht wordt een ondersteuningsplan opgesteld. Daarin staat wat de hulpvraag is en hoe de ondersteuning wordt vormgegeven.

Methodiek(en)
  • Triple C : Het uitgangspunt van Triple C is het zorgen voor houvast en betekenisvolle activiteiten.
Video


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl