Zoeken Contact Menu

Reinaerde Heemraadserf

print

Reinaerde Heemraadserf

Wonen in de wijk met begeleiding voor jong volwassenen met een lichte verstandelijke beperking

Adres
Heemraadserf 54
Plaats
3991KA Houten
Telefoon
06 104 52 791
Reinaerde

Algemene beschrijving

Heemraadserf is een dubbele eengezinswoning met een beneden- en een bovenverdieping en een ruime tuin. Heemraadserf ligt midden in de woonwijk “Het Erf”. Er wonen 10 cliënten die een eigen slaapkamer met een wastafel hebben. Verder wordt er gebruik gemaakt van gedeeld sanitair. De grootte van de kamers varieert van 10 m2 tot 14 m2. Zowel de cliënten op de bovenverdieping als op de benedenverdieping kunnen gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer.

Voor wie?

Heemraadserf is een woning waar jonge volwassenen in de leeftijd tot dertig jaar, met een lichte verstandelijke beperking en aanverwante problematiek wonen. De benedenwoning is beperkt geschikt voor minder valide cliënten. De sanitaire voorzieningen zijn hiervoor aangepast. Cliënten die binnen Heemraadserf wonen hebben de wens om meer zelfstandig te worden en om daardoor minder afhankelijk van anderen te zijn. De cliënten hebben werk of dagbesteding in buurt en reizen daar met georganiseerd vervoer of zelfstandig naar toe.

Dienstverlening

Binnen deze locatie is 24-uurs begeleiding met een slaapwacht aanwezig. Afspraken over begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Begeleiding vindt plaats op basis van het methodisch kader Krachtig en Zelfbewust. De medewerkers hebben specifieke vaardigheden in het begeleiden van jonge mensen met gedragsproblematiek. Cliënten hebben werk of dagbesteding in de directe omgeving, zij maken gebruik van georganiseerd vervoer of reizen daar zelfstandig naartoe.

Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Vrijetijdsbesteding

In Houten is een samenwerkingsverband van organisaties actief om mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan de samenleving. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals; sport en bewegen, vriendenkring. Ook is het mogelijk om via particuliere initiatieven deel te nemen aan activiteiten.

Omgeving

De Heemraadserf ligt in een autoluwe wijk waar zowel jonge als oudere mensen wonen.
De wijk is ruim opgezet en heeft veel groen. Voorzieningen als het NS station, bushalte, het grote moderne winkelcentrum Het Rond en het winkelcentrum “het Oude Dorp” liggen allen op 10 à 15 minuten loopafstand.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl