Zoeken Contact Menu

Reinaerde De Merenhof

print

Reinaerde De Merenhof

Wonen met begeleiding voor mensen met een lichamelijke beperking (LG) in combinatie met een ontwikkelingsachterstand (VG). Wonen voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Adres
Ruwelspad 2
Plaats
1391JB Abcoude
Telefoon
0294-284700
Reinaerde
Manager
Anna Sophia Dijkstra-Hellinga
T. Manager
06 12 15 84 95

Algemene beschrijving

In De Merenhof wonen mensen in een veilige omgeving en staan de persoonlijke situatie en eigen mogelijkheden centraal. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen, waar 29 mensen kunnen wonen. De cliënten beschikken over een kamer met vaste wastafel. De woning bestaat uit drie woongroepen met elk een eigen woonkamer en heeft aangepast sanitair. Het gebouw is sfeervol en heeft grote ruimten: de woonkamers zijn groot, de gangen zijn ruim en om het gehele gebouw ligt een grote tuin met veel bewegingsruimte, die goed toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. Het is ook mogelijk om te logeren bij De Merenhof.

Voor wie?

De Merenhof is er voor mensen met twee achtergronden:

  1. Voor jongeren en volwassen met een lichamelijke beperking in combinatie met een ontwikkelingsachterstand (groep 1 en 3).
  2. Volwassenen die door een hersenbloeding, ongeluk of andere gebeurtenis een niet aangeboren hersenletsel (NAH) hebben opgelopen (groep 2).
Dienstverlening

In de woning is deskundige begeleiding zowel overdag als in de nacht aanwezig. De medewerkers van de teams hebben specifieke deskundigheid op het gebied van verzorging en begeleiding die aansluit op de  cliënten in de verschillende groepen. Overdag gaan de cliënten met georganiseerd vervoer of zelfstandig cliënten  naar school, dagbesteding of werk.

Groep 1 en 3: Cliënten wonen in groepsverband en worden individueel begeleid in het ontwikkelen van hun zelfstandigheid.

Groep 2: Cliënten krijgen ondersteuning bij het organiseren van hun leven, waarbij veel aandacht is voor het omgaan met de grote veranderingen door het hersenletsel.

De op het individu afgestemde ondersteuning houdt rekening met grote verschillen in vragen die mensen stellen. Als het nodig is, wordt ondersteuning vanuit de eerste lijn ingezet.  De begeleiding vindt deels plaats op de kamer van de cliënt en voor een belangrijk deel in de groep. Het is een veilige plek om anderen te ontmoeten en om ervaring op te doen in het opbouwen van sociale contacten na een hersenletsel. Eigenschappen van het wonen bij De Merenhof zijn regelmaat, duidelijkheid en voorspelbaarheid.

Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
  • POWER : Professioneel Ondersteund Werken aan Eigen Route, evenwicht tussen loslaten en overnemen.
Vrijetijdsbesteding
De Merenhof organiseert samen met vrijwilligers diverse activiteiten in huiselijke kring; zoals, een sportdag, Paasbrunch, Sinterklaasfeest, Kerstdiner en thema-avonden waar cliënten aan kunnen deelnemen. Begeleiders kunnen  cliënten ondersteunen in het zoeken naar invulling van hun vrije tijd.
Omgeving

Reinaerde De Merenhof ligt aan de rand van Abcoude, net onder Amsterdam. Het dorpscentrum met winkels, terrasjes, een bibliotheek en een gezondheidscentrum is in de buurt. Op de hoek van de locatie is een busstation en op loopstand ligt het treinstation van Abcoude.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" LG: 4, 5, 6, 7
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 4, 5, 6, 8
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf exclusieve behandeling (VEB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl