Zoeken Contact Menu

Reinaerde Dagcentrum De Weteringhoek

print

Reinaerde Dagcentrum De Weteringhoek

Dagcentrum voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking

Adres
Draaibrug 3
Plaats
3991LA Houten
Telefoon
030 21 22 045
Reinaerde
T. Manager
Flip Mijzen

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 17:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 17:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 17:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 17:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 17:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

Afhankelijk van de wensen kunnen cliënten deelnemen aan verschillende activiteiten gericht op arbeid, ontwikkeling, zelfstandigheid en structuur. Ook sfeer, ontmoeting, beleving en samenwerking zijn belangrijk.
Cliënten kunnen hun talenten breed inzetten en nieuwe kennis en ervaringen opdoen.
Activiteiten van 9.00 – 16.00 uur.

De Weteringhoek bestaat uit 5 groepen:

Huishoudelijke Dienstverlening
Cliënten verzorgen de koffie, thee en doen de afwas voor de gebruikers van het gebouw. Zij verzorgen de was en doen boodschappen. Regelmatig zijn er ook bak- en kookactiviteiten. De cliënten trainen de vaardigheden die zij voor hun taken nodig hebben.

Senioren
De activiteiten van deze groep zijn afgestemd op de ouder wordende cliënt. Het activiteitenaanbod is aangepast aan deze levensfase evenals het tempo, sfeer en interacties.

Jongeren
De activiteiten zijn ontwikkelings- en belevingsgericht en vinden plaats in een vast week- en dagprogramma. De cliënten zijn betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. De ondersteuning is sociaal- en emotioneel gericht. Cliënten kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld creatieve- en buitenactiviteiten, muziek maken, snoezelen, bewegen en koken/bakken. Daarnaast kunnen cliënten ervaring opdoen bij andere groepen van de Weteringhoek.

Gevarieerde Activiteiten
In deze groep is veel aandacht voor de ontwikkeling en de zelfredzaamheid van de cliënt. Cliënten nemen deel aan gevarieerde activiteiten zoals muziek maken, beweging, creatieve activiteiten, snoezelen, bakken, eenvoudige huishoudelijke werkzaamheden en buitenactiviteiten waaronder bijvoorbeeld glas ophalen in de buurt. Er is balans tussen ontspanning en inspanning.

Productie
De cliënten voeren inpak-, verpakking- en mailingwerkzaamheden uit. Daarnaast zijn er mogelijkheden om creatief bezig te zijn door bijvoorbeeld kaarsen of kralengordijnen te maken.

Voor wie?

Voor ongeveer 55 volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De leeftijd loopt uiteen van 18 tot 80 jaar. De cliënten kunnen omgaan met de open structuur en de aanwezigheid van mensen van de verschillende organisaties in het gebouw.

Dienstverlening

Bij de ondersteuning staan de mogelijkheden van cliënten centraal. Er is veel aandacht voor fysieke gezondheid, emotioneel welzijn, zelfbeschikking, respectvolle omgang en deelname aan de samenleving. Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan.

Methodiek(en)
  • Ervaar het maar : Bij Ervaar het maar worden de motoriek, zintuigen en communicatie van mensen met een ernstige, meervoudige beperking gestimuleerd.
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Omgeving

Het dagcentrum staat nabij het centrum van Houten. In het gebouw zijn naast het dagcentrum een peuterspeelzaal van Reinaerde en een regulier kinderdagverblijf en Naschoolse Opvang gevestigd. Het gebouw heeft twee verdiepingen met een lift en een grote eigen tuin met terras. In het gebouw is intensievere verzorging mogelijk.

  •  Rolstoeltoegankelijk
  •  Invalidentoilet aanwezig
  •  Bereikbaarheid OV: bushalte op loopafstand
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl