Zoeken Contact Menu

Reinaerde Dagcentrum De Weiderij

print

Reinaerde Dagcentrum De Weiderij

Dagcentrum voor mensen met een beperking

Adres
Prins Bernhardlaan 22
Plaats
3402CD IJsselstein
Telefoon
030 687 14 20
Reinaerde
Manager
Annemiek Peters

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

De Weiderij is een locatie voor werk en dagbesteding in IJsselstein. Het is gelegen in een woonwijk met op loopafstand de tramhalte en een kleine winkelcentrum. Bij de Weiderij werken ongeveer 100 cliënten, verspreid over 5 dagen op meerdere plekken.

Uitgangspunt van de Weiderij is een locatie waar cliënten werk, en of activiteiten wordt aangeboden wat past bij de mogelijkheden van de cliënt. Afhankelijk van individuele vraag en mogelijkheden, kunnen cliënten deelnemen aan verschillende activiteiten. Deze zijn gericht op arbeid, ontwikkeling van zelfstandigheid en structuur; maar ook op sfeer, ontmoeting, beleving en samenwerking. De activiteiten bestaan uit productiewerkzaamheden, muziek, sport en spel, creatieve activiteiten, huishoudelijke werkzaamheden en activiteiten in de buurt.

De verschillende groepen:

Groep Eekhoorn
De Belevingsgroep is een dynamische en zorg intensieve groep. Groep Eekhoorn is een groep van gevarieerde leeftijden.

De cliënten ontvangen ondersteuning en begeleiding bij hun dagelijkse dagactiviteiten.
Deze activiteiten (en omgeving) moeten aansluiten bij de mogelijkheden van de cliënten en zijn gericht op ervaren, beleven, zelf bepalen, stimuleren (zintuigen) en ontspannen vanuit een veilige, voorspelbare en vertrouwde omgeving. De activiteiten worden geboden op een manier die voor de cliënt prettig is, en uitgaat van zijn voorkeuren. Er wordt een combinatie van zorg en activiteit geboden.
Vanuit een veilige en vertrouwde omgeving worden de cliënten uitgedaagd om grenzen over te gaan en aan individuele doelen te werken.

Groepsprofiel Egel
‘Ouderen Actief’ is een groep van cliënten, in de leeftijd van ongeveer 45 tot ruim70 jaar, met een lichte tot matige verstandelijke beperking.
Er wordt aan de hand van een vast dagprogramma gewerkt. Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Naast het in stand houden van bestaande vaardigheden is er ruimte om die eventueel uit te breiden en andere ervaringen op te doen. Rekening houdend en passend bij de individuele (hulp)vraag van de cliënt.

Groepsprofiel Uil
Op de ouderenzorgvraag-groep zijn cliënten die dagbesteding ontvangen en allemaal extra aandacht nodig hebben. Op de ouderen(zorgvraag)groep wordt er gewerkt met de methodiek Urlings. De zorg is gericht op het hebben van een prettige en comfortabele oude dag.

Groepsprofiel Haas
Twee dynamische groepen die bestaan uit 16 cliënten in de leeftijd van 15-30 jaar.
Aan de hand van een vast dagprogramma worden de interesses en vaardigheden verder uitgebreid.
Het dagprogramma varieert van individueel, ontwikkelingsgericht, productiewerk, sociaal, inspannend/ontspannende en groepsgerichte activiteiten.
Daarbij is er dagelijks een vrije invulling voor de cliënten tijdens de pauze.   

Groepsprofiel Hert
Hert is een dynamische groep. Deze is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en zelfstandigheid.   
Via een dagprogramma zijn cliënten bezig met productie en administratie, zoals het in elkaar zetten en verpakken van diverse materialen. Het productiewerk komt binnen via de afdeling ‘Assemblage en Verpakking’ van Reinaerde.
Het dagprogramma varieert van individueel, ontwikkelingsgericht, sociaal, inspannend/ ontspannendtot groepsgerichte activiteiten.
Daarbij is er dagelijks een vrije invulling voor de cliënten tijdens de pauze.
Creatieve vormen zijn een vast onderdeel van de weekinvulling.

  
Voor wie?

Voor ongeveer 65 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het ontwikkelen en bevorderen van het welzijn van cliënten staat centraal. De cliënten zijn 18 jaar of ouder. Zij hebben behoefte aan een warme, overzichtelijke en veilige plek van waaruit ze aan activiteiten kunnen deelnemen.

Dienstverlening

De dagelijkse ondersteuning en zorg sluiten aan bij de individuele mogelijkheden van cliënten. We besteden aandacht aan de fysieke gezondheid en het emotioneel welzijn, zelfbeschikking, respectvolle omgang en deelname aan de samenleving. Samen met de cliënt en/of met zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan.

Methodiek(en)
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Omgeving

Dagcentrum De Weiderij ligt in een woonwijk in IJsselstein. Het gebouw is gelijkvloers en beschikt over een eigen (binnen)tuin en terras. Iedere groep heeft zijn eigen ruimte met keukenblok. Daarnaast is er een uitgebreide keuken, kantine en een rust- en snoezelruimte.

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet
  • Bereikbaarheid OV: bushalte op loopafstand
Financiering
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.
Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl