Zoeken Contact Menu

Reinaerde Arbeidscentrum VOS

print

Reinaerde Arbeidscentrum VOS

Arbeidscentrum voor mensen met een beperking

Adres
Watermolenweg 3
Plaats
3961NG Wijk bij Duurstede
Telefoon
0343 59 50 40
Reinaerde
Manager
Stefan Poelman

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

Arbeidscentrum Vos biedt de cliënt een zo gewoon mogelijke arbeidsplaats. De klanten zitten letterlijk om de hoek. Onder de opdrachtgevers die het werk aanleveren bevinden zich bedrijven van het bedrijventerrein. We zitten hier volop in de maatschappij. Werkzaamheden die cliënten verrichten bestaan uit montage- en assemblage, het verpakken van uiteenlopende producten en het verzorgen van mailings.
Werktijden 8.45 – 16.00 uur

Voor wie?

Voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De leeftijd van de cliënten kan variëren van 18 tot 70 jaar.

Specifieke eisen/voorwaarden:
Wij kijken naar de individuele wensen en capaciteiten van de cliënt en zoeken hier passend werk bij. De cliënten hebben affiniteit met arbeidsmatig werk.

Dienstverlening
De begeleiders bieden ondersteuning en dagelijkse zorg aan cliënten. Samen met de cliënt kijken zij welk werk bij hen past. Ook stimuleren ze cliënten om in het arbeidsritme te komen en te blijven. degene die meer uitdaging wil en dit aan kan, is er werk waarvoor meer kennis en ervaring nodig is. Er is aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en individuele behoeften van de cliënt. Om bij andere bedrijven op het terrein te kunnen werken kunnen cliënten een training volgen. Cliënten die elders werken, blijven ondersteuning krijgen van Arbeidscentrum Vos.
Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Omgeving

Arbeidscentrum Vos is gevestigd midden in de maatschappij op het bedrijventerrein in Wijk bij Duurstede. Het Arbeidscentrum is gevestigd in een voormalig kantoorpand en heeft een open uitstraling. Er zijn verschillende werkruimtes waar één of twee cliënten werken en twee grotere ruimtes waar meerdere cliënten werkzaam zijn. Er is een magazijn en een kantine met keuken waar cliënten kunnen lunchen en koffie drinken

  •  Beperkt rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet aanwezig
  • Cliënten nemen zelf hun lunch mee
  • Bereikbaar per OV
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl