Zoeken Contact Menu

Reinaerde Voordorp

print

Reinaerde Voordorp

Wonen in de wijk voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking met bijkomende sociaal emotionele problematiek

Adres
Samora Machelstraat 6
Plaats
3573XK Utrecht
Telefoon
030 27 21 970
Reinaerde

Algemene beschrijving

Reinaerde Voordorp bestaat uit drie aaneengesloten eengezinswoningen.  De woningen bestaan uit drie woonlagen. Er is een grote tuin. Er zijn twaalf slaapkamers van ongeveer 12 m2. Er zijn twee grote woonkamers waar de cliënten gezamenlijk kunnen eten, koffie drinken of televisie kijken. Er is één grote  keuken en twee kleinere keukens voor individueel gebruik. Er zijn drie doucheruimtes, een grote badkamer met ligbad, douche en toilet en zes toiletten voor gezamenlijk gebruik.

Voor wie?

Binnen Voordorp wonen vooral cliënten van middelbare leeftijd, met een lichte tot matige verstandelijke beperking, die de bescherming van deze woonvorm nodig hebben. De cliënten hebben werk of dagbesteding; hier gaan zij met georganiseerd vervoer of zelfstandig naar toe.

Dienstverlening

Binnen Voordorp is 24 uur begeleiding aanwezig. ’s Nachts kunnen de cliënten een beroep doen op een slaapwacht. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften,mogelijkheden en wensen van de cliënt.
De begeleiding kookt voor het grootste deel van de cliënten de dagelijkse maaltijd. Er wordt door clienten van een huiskamer 3 x per week zelf gekookt.

Methodiek(en)
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
Vrijetijdsbesteding

Reinaerde organiseert in huiselijke kring ontspanningsactiviteiten; zoals sinterklaasfeest, kerstdiner, nieuwjaarsborrel. Begeleiding ondersteunt cliënten in het zoeken naar invulling van hun vrije tijd.

Omgeving

Reinaerde Voordorp ligt in de wijk Voordorp. Dit is een mooie rustige wijk aan de rand van Utrecht. Winkelcentrum de Gaard ligt op loopafstand. Dit centrum is ook met de bus en de fiets goed bereikbaar. Met het openbaar vervoer; de bushalte is dichtbij,  het centrum van Utrecht is binnen 10 minuten bereikbaar.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" LG: 4
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf exclusieve behandeling (VEB)'
  • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf inclusief behandeling (VIB)'
  • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl