Zoeken Contact Menu

Reinaerde Arbeidscentrum Veenendaal

print

Reinaerde Arbeidscentrum Veenendaal

Arbeidscentrum voor mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid.

Adres
Duizend Roeden 2-4
Plaats
3901KA Veenendaal
Telefoon
0318 58 31 50
Reinaerde
Manager
Ingrid van Tweel
T. Manager
06 30 57 01 94

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving


Iedereen met een ondersteuningsvraag is welkom bij Arbeidscentrum Veenendaal. Je kunt je ontwikkelen in een beschutte omgeving.

Er zijn verschillende afdelingen waar je aan de slag kunt: Industrie en Inpak, Dienstverlening & Catering, Gered Gereedschap, fietsenwerkplaats, houtwerkplaats en administratie. In de houtwerkplaats kun je van alles maken zoals dekenkisten, bijenkasten, tafels, tuinmeubilair en schilderijlijsten. Je krijgt begeleiding bij het schuren, zagen, monteren, frezen, schaven, lijmen en schroeven van hout.

Op de afdeling Industrie en Inpak werk je in opdracht en verricht je verschillende werkzaamheden zoals inpakken, wegen, sorteren, kopiëren en versnipperen. Bij de  afdeling van onze partner sociaal werkbedrijf IW4 kun je je verder ontwikkelen en misschien zelfs doorgroeien naar ander werk.

Bij Dienstverlening & Catering leer je van alles. Bijvoorbeeld koffiezetten, de was doen, tafels dekken en opruimen en andere dienstverlenende klussen. Je kunt ook receptiewerk doen en de telefoon beantwoorden. Hou je van fietsen? Dan is het afvalproject met de gemeente Veenendaal echt iets voor jou. Met de bakfiets haal je dan afval op in de wijk. Elke dag wordt gezorgd voor verse broodjes en maaltijden.


Er is een Servicegroep bij Charim de Meent aan de slag. Hier kun je samen met anderen verschillende werkzaamheden uitvoeren.

In de fietsenwerkplaats in ons Arbeidscentrum leer je hoe je fietsen onderhoudt en repareert. Zo leer je banden plakken, een fietsketting vervangen of - oliën.

Als je werkt voor ons project Hulpmiddelen voor nop!, dan knap je allerlei hulpmiddelen op, bijvoorbeeld rolstoelen en rollators, zodat mensen deze weer kunnen gebruiken.

Je kunt ook aan de slag voor het project Gered Gereedschap. Bij dit prachtige project help met het repareren en herstellen van gebruikt gereedschap. Mensen die timmerman willen worden in Afrika, krijgen een pakket waarin het opgeknapte gereedschap zit, zodat ze hun beroep kunnen uitvoeren.

Bij de administratie doe je allerlei administratieve werkzaamheden, zoals het bijhouden van bestellingen. Op het Arbeidscentrum Veenendaal is een Samenwerkplaats gevestigd. Hier kunnen kantoorhoudende medewerkers van Reinaerde gebruik van maken.


Voor wie?
Arbeidscentrum Veenendaal is een plek waar ongeveer 100 mensen met psychische kwetsbaarheid, met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking samen werken. Ons uitgangspunt is dat je door te werken, kunt werken aan je persoonlijke doelen. Je kunt lange of korte tijd gebruikmaken van onze ondersteuning. We vinden het fijn als je in opdracht dingen en zelfstandig kleine klussen kunt doen. Je kunt ook werken met machines en je houdt je aan onze veiligheidsvoorschriften.

Dienstverlening
Je werkt aan persoonlijke doelen die worden vastgelegd in een ondersteuningsplan of samenwerkingsovereenkomst. Als je dat wil besteden we aandacht aan fysieke gezondheid, emotioneel welzijn, zelfbeschikking, persoonlijke ontwikkeling, identiteit, waardering, sociale contacten en structuur. Samen met jou en je netwerk kijken we welke ondersteuning wenselijk is.
Methodiek(en)
  • BOL : Begeleid, Ontdekkend, Leren. Cliënten krijgen ontdekruimte in het aanleren van nieuwe vaardigheden. De denkvaardigheden van de cliënt worden op deze manier aangesproken en ontwikkeld
Omgeving

Arbeidscentrum Veenendaal ligt vlak bij het centrum van Veenendaal. Iedere afdeling heeft zijn eigen ruimte. Er is een gezamenlijke kantine, waar we samen koffie of thee drinken en lunchen. We werken samen met verschillende externe partijen.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een Wmo beschikking van de gemeente. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie

  • Je kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ of een Wmo beschikking
  • Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
  • Je kunt hier terecht met een PGB

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen, u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde Arbeidcentrum Veenendaal, neem dan contact op met

Annebeth van Hardeveld, begeleider, 06-20828641
Ingrid van Tweel, manager, 06-30570194

3901 KA Veenendaal
Telefoon: 0318 583150