Zoeken Contact Menu

Reinaerde Arbeidscentrum Veenendaal

print

Reinaerde Arbeidscentrum Veenendaal

Arbeidscentrum voor mensen met een beperking of psychiatrische achtergrond.

Adres
Duizend Roeden 2-4
Plaats
3901KA Veenendaal
Telefoon
0318 58 31 50
Reinaerde
Manager
Ingrid van Tweel
T. Manager
06 30 57 01 94

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:30 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

Reinaerde werkt in het Arbeidscentrum samen met het Wijkleerbedrijf.

In het Arbeidscentrum staat werk centraal. Er zijn verschillende afdelingen: monteren, sorteren &mailings, dienstverlening, fietsenwerkplaats, houtwerkplaats, administratie en een IT- groep.

Deelnemers van de houtwerkplaats maken in opdracht mooie producten zoals dekenkisten, bijenkasten, tafels, tuinmeubilair en schilderijlijsten.
Het werk gebeurt onder begeleiding en bestaat uit schuren, zagen, monteren, frezen, schaven, lijmen en schroeven.

Ook de montage en sorteer werkzaamheden gebeuren in opdracht. Deelnemers doen verschillende werkzaamheden zoals inpakken, wegen, sorteren, kopiëren en versnipperen.

De deelnemers van de dienstverlening houden zich bezig met de koffie, thee en de afwas in het pand. Zij runnen ook de receptie en beantwoorden de telefoon.

In de fietsenwerkplaats onderhouden en repareren deelnemers fietsen. Het werk bestaat uit banden plakken, ketting vervangen of oliën.Er  worden ook hulpmiddelen opgeknapt voor het project Hulpmiddelen voor nop! Veenendaal, van Doemee0318. Deelnemers zijn niet bang voor vieze handen!

Deelnemers van de administratiegroep verrichten allerlei administratieve werkzaamheden, zoals het bijhouden van bestellingen.

Voor wie?

Het arbeidscentrum is een plek waar mensen met een psychiatrische achtergrond en mensen met een verstandelijke beperking samen werken. Zij hebben affiniteit met creatieve, seriematig of ambachtelijke werkzaamheden. Daarnaast kunnen zij werken met machines en houden zij zich aan de veiligheidsvoorschriften. Deelnemers kunnen in opdracht werken en vrij zelfstandig deelhandelingen verrichten.

De begeleiding besteedt aandacht aan de fysieke gezondheid, emotioneel welzijn, zelfbeschikking, persoonlijke ontwikkeling, identiteit, waardering, sociale contacten en structuur. Samen met het netwerk van de cliënt wordt gekeken welke ondersteuning wenselijk is. Dit leggen we vast in een ondersteuningsplan of samenwerkingsovereenkomst.

Dienstverlening

De begeleiders besteden aandacht aan fysieke gezondheid, emotioneel welzijn, zelfbeschikking, persoonlijke ontwikkeling, identiteit, waardering, sociale contacten en structuur. Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan.

Methodiek(en)
 • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
 • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
 • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
 • POWER : Professioneel Ondersteund Werken aan Eigen Route, evenwicht tussen loslaten en overnemen.
 • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Omgeving

Arbeidscentrum Veenendaal ligt vlakbij het centrum van Veenendaal. Iedere afdeling heeft zijn eigen ruimte. Er is een gezamenlijke kantine.
We werken samen met verschillende externe partijen.

 • Bereikbaar met openbaar vervoer
 • Rolstoeltoegankelijk
 • Er is een invalidentoilet
 • Je neemt je eigen lunch mee.
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
 • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ
 • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 • Deze locatie is bestemd voor cliënten: met 'verblijf exclusieve behandeling (VEB)'
 • Lees meer in onze brochure: Hoe is het geregeld met de vergoedingen? 2018
 • U kunt hier terecht met een PGB


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Bezoekadres: Europalaan 310
3526 KS Utrecht
Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl