Zoeken Contact Menu

Reinaerde Atelier ’t Rondeel

print

Reinaerde Atelier ’t Rondeel

Atelier en galerie voor de kunstenaars met een verstandelijke beperking

Adres
Kokkestraatje 35
Plaats
3961BM Wijk bij Duurstede
Telefoon
0343 59 13 43
Reinaerde
Manager
Stefan Poelman
T. Manager
06 25 03 27 59

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Elke 1e zondag van de maand 13.00 – 17.00 uur


Algemene beschrijving

Cliënten werken in het atelier. De galerie van ’t Rondeel is een platform voor Outsider Art. De galerie toont grafiek, schilderkunst en keramiek van ateliers van Reinaerde. Elke twee maanden is er een nieuwe expositie.

Bij Atelier ‘t Rondeel maken kunstenaars beeldende kunst, vooral schilderijen op doek. Zij maken hierbij gebruik van verschillende technieken. De kunstenaars hebben ruimte voor het ontwikkelen van hun eigen stijl, persoonlijke techniek en kunstenaarschap.

Werktijden 9.00 – 16.00 uur.

Omdat verschillende cliënten ook elders werken, varieert de samenstelling van de groep per dag.

Voor wie?

Voor ongeveer 16 getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking werk en dagbesteding. Elke dag is er plaats voor maximaal 15 cliënten.

Dienstverlening

De begeleiders hebben ieder een eigen taak in de ondersteuning. De ondersteuning is gericht op het vergroten van de kwaliteit van bestaan. Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan. De begeleiders zijn agogisch en op het gebied van beeldende kunst geschoold.

Methodiek(en)
  • Ervaar het maar : Bij Ervaar het maar worden de motoriek, zintuigen en communicatie van mensen met een ernstige, meervoudige beperking gestimuleerd.
  • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
Omgeving

Atelier ’t Rondeel is gevestigd in een historische boerderij in het centrum van Wijk bij Duurstede, op loopafstand van diverse winkels. Het atelier kijkt uit op een mooi aangelegde tuin grenzend aan een singel. Kunstenaars kunnen buiten schilderen. De lunchpauze is in het atelier. Korte pauzes kunnen in de galerie worden gehouden. Voor de koffie en thee en de afwas wordt in overleg verzorgd door één van de cliënten.

  • Niet rolstoeltoegankelijk
  •  Geen invalidentoilet aanwezig
  •  Cliënten nemen zelf hun lunch mee
  •  Bereikbaar met OV
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl