Zoeken Contact Menu

Reinaerde Studio 10

print

Reinaerde Studio 10

Werk & Dagbesteding voor mensen met een beperking

Adres
Specht 10
Plaats
3435CE Nieuwegein
Telefoon
030 60 01 190
Reinaerde
Manager
Rein Boverhuis
T. Manager
06 11 31 01 43

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

Studio10 is een Werk & Dagbestedinglocatie in Nieuwegein, nabij een groot winkelcentrum en het St. Antonius Ziekenhuis en daarnaast is er een dependance midden in de woonwijk; de Cimbaal.

Er werken bij Studio 10 ongeveer 100 clientmedewerkers, verspreid over 5 dagen op de twee locaties.

Uitgangspunt van Studio10 is een locatie waar werk aan mensen wordt aangeboden, dat er toe doet, zoals het maken van producten of het aanbieden van diensten. Een mooi voorbeeld hiervan is maaltijdsoepen bereiden voor woonlocaties van Reinaerde of het maken van flyers en mooie houtproducten voor de verkoop.

Hierdoor leveren zij een bijdrage aan de omgeving en verrichten belangrijk werk.
Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en mogelijkheden een bijdrage leveren aan het eindproduct.

Er zijn verschillende afdelingen:

 • De Office:  
  Op deze afdeling wordt gewerkt met de computer, er worden mailings verzorgd, kaarten gemaakt en allerlei lijsten of visite kaartjes voor intern en extern gebruik geproduceerd. Ze ontvangen bezoekers via de receptie en verzorgen rondleidingen op Studio 10.
 • Creatief/Productie:
  Bij Creatief worden producten gemaakt voor de verkoop aan consumenten. Denk hierbij aan decoratie voor in en om het huis.
  Ook worden er op deze afdeling videobanden gedigitaliseerd door ze op dvd te zetten.
  Op de computer worden opdrachten getypt en er wordt productie werk gedaan, folders gevouwen, producten ingepakt en er wordt promotie materiaal verwerkt.
 • Tuin & onderhoud:
  De cliëntmedewerkers van de tuinafdeling onderhouden de binnentuin  en moestuin van Studio10. Zij werken zelfstandig na instructies.
  De cliëntmedewerkers van onderhoud voeren werkzaamheden uit binnen het gebouw van Studio10. Bijvoorbeeld schilderen van ruimtes, vervangen van lampen en andere onderhoudswerkzaamheden.
  Daarnaast werkt de afdeling aan zowel kleine als grotere producten van steigerhout in opdracht voor derden. Ook worden onze producten via de webwinkel en vanuit de afdeling verkocht. Clientmedewerkers kunnen aan een deeltaak werken of aan een totaal product.

 • Facilitaire Dienstverlening:
  Op de afdeling Facilitaire Dienstverlening worden alle koffie en thee momenten georganiseerd, de lunch wordt voorbereid en er wordt soep en taart gemaakt. Daarnaast verzorgen zij ook maaltijden voor woongroepen binnen Reinaerde en op bestelling leveren zij ook taart, koekjes of een catering. Ze zorgen ervoor dat het restaurant er netjes uit blijft zien en voeren enkele schoonmaaktaken uit.
 • Varia:
  Op de Varia worden veel verschillende activiteiten aangeboden in een rustige voorspelbare omgeving. Activiteiten zijn dan bijvoorbeeld: Creatief bezig zijn, muziek, koken & bakken etcetra.
 • Senioren:
  Bij de Senioren komen met name ouder wordende clientmedewerkers. Er wordt hier vraaggestuurd gewerkt en activiteiten sluiten aan bij de (wisselende) behoeften, belevingen en wensen van de individuele oudere client.
Voor wie?

Voor mensen met een beperking. Zij kunnen hier met de computer en allerlei andere apparatuur werken. Er is plek voor 70 cliënten.

Medewerkers kunnen solliciteren naar de functie waarvoor ze belangstelling hebben. Zij zijn gemotiveerd om hun werk goed te doen en zijn bereid zich verder te ontwikkelen.

Dienstverlening

De begeleiding bestaat uit een team van 15 professionele begeleiders en daarnaast een aantal vrijwilligers. De clientmedewerkers krijgen begeleiding waarin veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.

Doordat er bij Studio 10 invalidentoiletten en badkamers aanwezig zijn kan ook lichamelijke en/of medische zorg worden uitgevoerd in overleg.

Methodiek(en)
 • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
 • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Omgeving

Reinaerde Studio 10 ligt op loopafstand van winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein. Het gebouw is onlangs gerenoveerd en beschikt naast de werkruimtes over een restaurant, een vergaderruimte en een tuin. Er zijn goede facilitaire voorzieningen voor clientmedewerkers met een lichamelijke beperking.

 • Rolstoeltoegankelijk, invalidentoilet en badkamer aanwezig.
 • Cliënten kunnen mee lunchen tegen een kleine vergoeding.
 • Op loopafstand van bushalte en sneltram.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
 • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl