Zoeken Contact Menu

Stal van Brenk - Reinaerde

print

Stal van Brenk - Reinaerde

Manege Stal van Brenk voor mensen met een beperking

Adres
Voordorpsedijk 29
Plaats
3737BL Groenekan
Telefoon
06 41 13 28 12
Reinaerde
Manager
Amerens Vredenberg
T. Manager
06 51 94 03 08

Openingstijden
Maandag:
9:00 uur
- 15:00 uur
Dinsdag:
9:00 uur
- 15:00 uur
Woensdag:
9:00 uur
- 15:00 uur
Donderdag:
9:00 uur
- 15:00 uur
Vrijdag:
9:00 uur
- 15:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

Elke dag bij Stal van Brenk begint met vaste klussen, zoals stallen uitmesten en opstrooien. Het zijn soms best zware klussen met riek, hark of bezem. Iedereen weet wat van hem verwacht wordt. In de middag zijn er verschillende klussen. Dit kan het terrein vegen zijn, de kantine schoonmaken, paarden borstelen of voeden en zadels poetsen. Soms werkt de cliënt alleen en soms zijn er klussen die met elkaar worden gedaan. Soms zijn er extra klussen van de manege. Onderling is er goed contact en dat wordt gestimuleerd.
Werktijden van 9.00 – 15.00 uur.

Voor wie?

Voor mensen met een beperking die houden van paarden, hard werken en van werken in de buitenlucht. Er werken dagelijks ongeveer negen cliënten van Reinaerde van tussen de 17 en 60 jaar. Sommigen werken parttime. Er is plek voor 13 cliënten en stagiairs van verschillende scholen. Specifieke eisen Cliënten zijn niet bang voor vieze handen, zij vinden het leuk om samen met anderen te werken, kunnen goed tegen drukte op het terrein (zomers zijn er kampen voor kinderen) en hebben een flexibele houding.

Dienstverlening

Elke dag is er minimaal een begeleider aanwezig die de cliënten ondersteunt bij hun werkzaamheden. Respectvol omgaan met anderen en plezier hebben in het werk staan hier hoog in het vaandel. De begeleider laat iedereen zo zelfstandig mogelijk leren en werken. We stimuleren mensen hulp te vragen als iets toch niet lukt, want dat is ook een vorm van zelfstandigheid. Er wordt gewerkt met een takenbord waarop de werkzaamheden met foto’s zijn gevisualiseerd. 

Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
Omgeving

Stal van Brenk is een manage net buiten de stad Utrecht, in Groenekan. Het is een grote manege midden in het weiland, waar de paarden kunnen lopen en grazen. Er is een aparte kantine waar we ’s ochtends koffie drinken en waar tijdens de lunch werkoverleg is. Er is een keukenblok om koffie of thee te zetten en tosti’s te maken. Zomers is het heerlijk toeven buiten.

  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Een invalidentoiletis aanwezig
  • Cliënten nemen hun eigen lunch mee
  • Bereikbaarheid OV: op loopafstand van bushalte
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl