Zoeken Contact Menu

Stadsboerderij Eilandsteede - Reinaerde

print

Stadsboerderij Eilandsteede - Reinaerde

Stadsboerderij voor mensen met een beperking

Adres
Vreugdenhillaan 31
Plaats
3526ZB Utrecht
Telefoon
06 12 33 51 37
Reinaerde
Manager
Remi van de Vecht

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 15:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 15:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 15:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 15:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 15:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

De werkzaamheden houden verband met groen- en stallenonderhoud en dierenverzorging. Van schapen voeren, mest verwijderen uit weides, stallen schoonmaken, voerbakken, tot waterbakken en werkmaterialen reinigen en ramen zemen. Het groen wordt onderhouden door bijvoorbeeld het verwijderen van onkruid op paden en het afsteken van groenzoden en afval verwijderen met een vuilknijper. In overleg is het mogelijk pony’s, ezels en paarden te borstelen. Alle klussen worden aangereikt door de beheerder of de werknemers van de boerderij. Elk dag is anders want de werkzaamheden hangen samen met het seizoen.
Activiteiten van 9.00 – 15.00 uur.

Voor wie?

Voor mensen met een beperking tussen de 16 en 60 jaar. Er is werk voor harde werkers en voor mensen die van een rustiger tempo houden. Er werken ongeveer acht cliënten per dag(deel).

Dienstverlening

Er is elke dag minimaal één begeleider aanwezig die cliënten ondersteunt bij hun werkzaamheden. De begeleiding is gericht op ontwikkelingsmogelijkheden, het benutten van eigen vaardigheden, respecterende bejegening, borgen van veiligheid, respectvolle omgang en deelname aan de samenleving. Samen met de cliënt en zijn netwerk wordt bepaald welke ondersteuning wenselijk is. Dit wordt vastgelegd in het ondersteuningsplan.

Omgeving

Stadsboerderij Eilandsteede is van de gemeente Utrecht en ligt in Park Transwijk. Naast de stadsboerderij is er de educatieve tuin, een terras, speelhonk en speeltuin. In de boerderij heeft Reinaerde een eigen kantine voor koffie pauze en tijdens de lunch is er werkoverleg. Er is een eigen ruimte waar de cliënt zich kan omkleden en waar lockers zijn.

  • Niet rolstoelvriendelijk
  • Invalidentoilet aanwezig
  • De boerderij is gemakkelijk te bereiken vanaf Utrecht CS met bus en tram
  • Cliënten nemen hun eigen lunch mee

Verwijzing en indicatie
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een maatwerkvoorziening (arbeidsmatige activering).
Zit je nog op school, dan is een stageplek mogelijk.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Voor aanmelden, oriëntatie bezoek of meer informatie, kun je rechtstreeks contact opnemen met de locatie.

Voor overige informatie over de dienstverlening van Reinaerde kan contact opgenomen worden met Klantadvies van Reinaerde.

Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl