Zoeken Contact Menu

Reinaerde Slotlaantje 1 t/m 7

print

Reinaerde Slotlaantje 1 t/m 7

Wonen met begeleiding in de wijk volwassenen met een verstandelijke beperking

Adres
Slotlaantje 1
Plaats
3931VJ Woudenberg
Telefoon
06 10 96 34 95
Reinaerde

Algemene beschrijving

De Slotlaan (Slotlaantje nummer 1 t/m 7) in Woudenberg bestaat uit vier naast elkaar gelegen woningen in een ruim opgezette wijk aan de rand van Woudenberg. Elk huis heeft drie bewoners. Er is een gezamenlijke huiskamer. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer. De sanitaire voorzieningen worden gedeeld en bevinden zich op de eerste verdieping. Het huis is niet geschikt voor mensen in een rolstoel. Ook Westerwoud 24, een woning 50 meter verderop in de straat, hoort bij de locatie. De drie bewoners van dit huis krijgen begeleiding vanuit het Slotlaantje.

Voor wie?

De bewoners zijn redelijk zelfstandig en er wordt veel aandacht besteed aan de verdere ontwikkeling van deze zelfstandigheid. De leeftijd van de bewoners ligt tussen de twintig en zestig jaar.

Dienstverlening

Meestal is er één begeleider aanwezig voor de vijf woningen. Er wordt zelfstandig gekookt. Bewoners krijgen daarbij wel ondersteuning van de begeleider en enkele avonden in de week eet de begeleider ook mee. 's Nachts is er één slaapdienst voor de vijf woningen.

De begeleiding is gericht op het ontwikkelen en in stand houden van  zelfstandigheid. Daarnaast wordt aandacht besteed aan volwaardig burgerschap (meedoen in de samenleving) en sociale netwerken. De bewoners dragen hun steentje bij in de huishouding. Zo doen zij boodschappen en de vaat, koken ze zelf en houden ze hun eigen kamer bij. Een schoonmaakdienst houdt de algemene ruimtes bij.

Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek.

In de directe omgeving is via Reinaerde werk en dagbesteding mogelijk. Daarnaast werken enkele bewoners bij een sociale werkplaats of een andersoortig bedrijf. De bewoners maken voornamelijk gebruik van de huisarts, tandarts of fysiotherapeut in de wijk.

Methodiek(en)
  • Krachtig en zelfbewust : Kijken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten.
  • Active Support : Door Active Support wordt een cliënt uitgedaagd en gestimuleerd om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen zelf te doen.
  • Urlings : Een waardevolle oude dag! Een methodisch kader specifiek voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking.
Vrijetijdsbesteding

Bij de nabij gelegen locatie De Heygraeff worden verschillende vormen van vrijetijdsbesteding aangeboden zoals carnaval, het zomerfeest, truckersdag en andere maandelijkse activiteiten. Daarnaast kunnen activiteiten in het dorp bezoeken, zoals jaarmarkten, braderieën en andere festiviteiten. Enkele bewoners zijn lid van plaatselijke sportclubs, zoals de voetbal- en badmintonvereniging. Twee keer per maand bezoeken bewoners een eetcafé in Maarn, waar wordt gegeten en recreatieve activiteiten plaatsvinden.
In de vrijetijdskalender staan meer activiteiten in en om Woudenberg waaraan mee kan worden gedaan.

Omgeving

De woningen liggen aan de rand van Woudenberg op loopafstand van het centrum. Hier zijn diverse winkels en andere voorzieningen te vinden, waar de bewoners gebruik van maken. De wijk is ruim opgezet met veel groen in de buurt. Bij de woning is een kleine omsloten tuin.

Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
  • Deze locatie is het meest passend voor cliënten met een "ZZP" VG: 3, 4, 6


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl