Zoeken Contact Menu

Dagcentrum De Schans - Serviceteam Reinaerde

print

Dagcentrum De Schans - Serviceteam Reinaerde

Dagcentrum voor mensen met een beperking

Adres
Schans 30
Plaats
3931KJ Woudenberg
Telefoon
033 28 61 539
Reinaerde
Manager
Carlie van Hamersveld
T. Manager
06 51 35 53 45

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 16:00 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving

De Schans is een multifunctioneel centrum en telt naast het Serviceteam van Reinaerde een groot aantal andere organisaties. Onder meer een apotheek, fysiotherapeuten, huis- en tandartsen, het gemeentelijke WMO-loket, een woningbouwvereniging en diverse zorg- en welzijnsorganisaties vinden er onderdak. In de grote zaal van De Schans komen vooral senioren voor activiteiten zoals kaarten, biljarten, handwerken en vergaderingen.

Het Serviceteam De Schans bestaat uit volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en hun begeleiders.

Het Serviceteam van Reinaerde verricht diverse werkzaamheden voor de organisaties in De Schans, zoals:

 • Het beheren van de keuken en de balie van de grote zaal,
 • Cateringwerkzaamheden tijdens activiteiten,
 • De wekelijkse boodschappen en huishoudelijke werkzaamheden.

Het Serviceteam beschikt ook over een eigen werkruimte, waar we administratieve en arbeidsmatige werkzaamheden verrichten voor externe opdrachtgevers. Hierbij kunt u denken aan:

 • Verzorgen van mailings,
 • Samenstellen van informatie- en cursusmappen,
 • Samenstellen van promotiemateriaal zoals boekenleggers en sleutelhangers.

Daarnaast verricht het Serviceteam ook werkzaamheden buiten De Schans. In het Cultuurhuis van Woudenberg verzorgen we o.a. op woensdagmiddag samen met vrijwilligers het Lunch-Cult-Uurtje. Hier serveren we een heerlijke soep en diverse broodjes.

Ook op het gemeentehuis en bij een basisschool in de buurt worden werkzaamheden verricht.

Het Serviceteam is werkzaam op verschillende locaties. Daardoor is het mogelijk om een gevarieerd aanbod van werkzaamheden te bieden. Hierbij zijn de mogelijkheden en de wensen van de medewerkers het uitgangspunt.
De diversiteit aan werk en werkplekken zorgt ervoor dat de medewerker actief en betrokken deelnemen aan de maatschappij.

Voor wie?

Werken in het Serviceteam is voor volwassen mensen (vanaf 18 jaar) met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Van de medewerkers wordt verwacht dat zij kunnen omgaan met ad hoc situaties en grote groepen klanten. De medewerkers werken klantgericht, dragen nette en schone kleding (bedrijfskleding wordt verstrekt door Reinaerde) en (leren) werken volgens de hygiënecode. De medewerkers nemen hun eigen lunch mee. Melk, karnemelk, koffie en thee is aanwezig.

Dienstverlening

De cliënten krijgen ondersteuning en training van een begeleider bij de werkzaamheden. Cliënten leren zoveel mogelijk zelfstandig werken.

Methodiek(en)
 • BAAS : Bewust Aanwezig en Aktief in de Samenleving. De eigen regie van de cliënt en zijn positie in de samenleving, daar draait het om bij BAAS.
 • BOL : Begeleid, Ontdekkend, Leren. Cliënten krijgen ontdekruimte in het aanleren van nieuwe vaardigheden. De denkvaardigheden van de cliënt worden op deze manier aangesproken en ontwikkeld
Omgeving
Het multifunctionele centrum De Schans ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum van Woudenberg. Externe werkplekken zoals het Cultuurhuis en het Gemeentehuis zijn binnen een paar minuten lopen bereikbaar.

Het centrum is:

 • Rolstoeltoegankelijk
 • Invalidentoilet aanwezig
 • Bereikbaar met het OV (bus)
Financiering

Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centraal Administratiekantoor (CAK) houdt maandelijks een inkomensafhankelijke bijdrage in.

Verwijzing en indicatie
 • U kunt hier terecht met een indicatie van het CIZ


Wachtlijst
Op de pagina 'Wachtlijst en beschikbaarheid' vindt u informatie over wachttijden bij Reinaerde.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Wilt u een oriëntatiebezoek brengen,
u aanmelden of meer informatie over
de dienstverlening van Reinaerde?
Neem dan contact op met
Klantadvies van Reinaerde.

Postadres: Postbus 3364
3502 GJ Utrecht
Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl