Zoeken Contact Menu

ROC Midden Nederland - Reinaerde

print

ROC Midden Nederland - Reinaerde

Bij ROC Midden Nederland kunnen mensen met een beperking onder begeleiding verschillende dienstverlenende activiteiten doen. Zoals schoonmaken, de was vouwen en sorteerwerkzaamheden.

Adres
Vondellaan 174
Plaats
3521GH Utrecht
Reinaerde
Manager
Hedwig Schopping
T. Manager
030 22 999 22

Openingstijden
Maandag:
8:30 uur
- 15:30 uur
Dinsdag:
8:30 uur
- 15:30 uur
Woensdag:
8:30 uur
- 15:30 uur
Donderdag:
8:30 uur
- 15:30 uur
Vrijdag:
8:30 uur
- 15:30 uur
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Algemene beschrijving
Bij het ROC kunnen cliënten diverse dienstverlenende activiteiten doen. Zoals sorteerwerk, oud papier ophalen, tafels schoonmaken, afwassen, was vouwen en kopieerapparaten bijvullen.Cliënten werken alleen of met zijn tweeën. Ook zijn er activiteiten die in een groep worden uitgevoerd. Tenslotte zijn er activiteiten die te maken hebben met bijvoorbeeld kunst of cultuur passend bij de thema’s die op dat moment spelen op het ROC.
Voor wie?
Voor mensen met een verstandelijke beperking en /of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Cliëntenzijn gemotiveerd om dienstverlenende activiteiten te doen in een schoolgebouw. Ze vinden het ook leuk om in contact te komen met studenten.De cliënt  kan communiceren en heeft interactie met de begeleiders, studenten en het personeel van ROC.
Dienstverlening
Cliënten krijgen ondersteuning van contactpersonen van het ROC. Zij zijn bijvoorbeeld van de facilitaire dienst of stagiaires van de opleiding Maatschappelijke Zorg en Helpende Welzijn. Dit gebeurt onder begeleiding van een vaste begeleider. De medewerkers van het ROC die met de cliënten werken, zijn geïnstrueerd en weten wat er van hen wordt verwacht in de omgang met de cliënten.
Omgeving
De dienstverlening van Reinaerde ROC is gevestigd in het ROC Midden Nederland, locatie Vondellaan. Deze locatie is in het centrum van Utrecht op loopafstand van diverse winkels en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bushalte op loopafstand). Naast een vaste eigen ruimtewordt er gebruik gemaakt van diverse praktijklokalen van het ROC. Cliënten kunnen de pauzes doorbrengen in de kantine van de school, of in de eigen ruimte. Ze nemen hun eigen lunch mee.

Verwijzing en indicatie
Je kunt bij ons terecht als je een indicatie hebt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of een beschikking vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor een maatwerkvoorziening (arbeidsmatige activering).
Zit je nog op school, dan is een stageplek mogelijk.

Aanmelden, bezoek en informatie:

Voor aanmelden, oriëntatie bezoek of meer informatie, kun je rechtstreeks contact opnemen met de locatie.

Voor overige informatie over de dienstverlening van Reinaerde kan contact opgenomen worden met Klantadvies van Reinaerde.

Telefoon: 030 28 75 210
E-mail: klantadvies@reinaerde.nl